Klussen in de woning (ZAV)

Huurders hebben veel klusvrijheid aan de binnenkant van de woning. Aan de buitenzijde zijn beperkte veranderingen mogelijk.

Kleine veranderingen binnen zoals schilderen, behangen en planken ophangen kan zonder toestemming. Als u de woning opzegt, levert u de woning op in een neutrale smaak. De muren zijn in een neutrale kleur geschilderd en de gaatjes zijn netjes dichtgemaakt. Zo kan een nieuwe huurder zonder veel geld uit te geven de woning in.

Voor grotere klussen heeft u toestemming nodig. Onderaan deze pagina staan de stappen die nodig zijn bij grotere veranderingen.

Gebouw met koop- en huurwoningen

Zijn er in het gebouw ook koopwoningen? Neem contact met ons op, wij sturen de aanvraag door naar de VvE-beheerder.

Klus aanvragen via Mijn Dunavie
1) Klus aanvragen

Lees de voorwaarden voor een klus in huis door. Ze staan per onderdeel, onderaan deze pagina. Zo weet u of de aanpassing bij vertek mag blijven zitten of dat u deze in originele staat brengt. 

Meestal krijgt u toestemming voor de aanpassing, als de voorwaarden gevolgd worden. Geven wij toestemming dan kunt u direct beginnen! Veranderingen onderhoud u zelf. 

2) Wij geven toestemming

Na aanvraag reageren wij binnen vijf werkdagen. Meestal krijgt u direct toestemming, soms komt een opzichter de aanvraag bekijken.

Bij grote veranderingen zoals een muur wegbreken beoordeelt Dunavie of de verandering mogelijk is. De opzichter geeft spelregels en tips mee over de aanpassing.

Als u geen toestemming krijgt, kunt u uw bezwaar indienen bij een onafhankelijke klachtencommissie  (KCWZH). Zij beoordelen of uw aanvraag redelijk is of niet.

3) De klus begint!

Na toestemming start u meteen met de klus! Vergeet de voorwaarden per onderdeel niet.

Krijgt u een definitieve toestemming, dan mag de aanpassing blijven zitten als u gaat verhuizen. 

Krijgt u tijdelijk toestemming dan is het mogelijk de aanpassing over te laten nemen door de nieuwe huurder. Deze overname is vrijwillig. Wil de nieuwe huurder de verandering en het bijkomende onderhoud niet overnemen? Dan brengt u de verandering terug in oorspronkelijke staat.

4) Wij controleren de klus

Is de opzichter op bezoek geweest om de klus met u door te nemen? Maak dan een afspraak met de opzichter als de klus klaar is. Graag komt hij het resultaat bekijken en controleren. Pas na deze goedgekeurde inspectie is de toestemmingsaanvraag in orde. 

Heeft u al toestemming gekregen? Dan wensen wij u veel plezier met de aangebrachte verandering!

Voorwaarden woningaanpassing
Dakraam of dakkapel Erf- en perceelafscheiding Harde vloeren Nieuwe keuken Muren aanbrengen of verwijderen Radiator vervangen Sanitair en tegelwerk
Voorwaarden woningaanpassing
Schotelantenne Tuin, schuur of overkapping Vaste trap Wandafwerking Zonwering Schouw verwijderen