Brandveiligheid

Youtube thumbnail

In en om uw woning

Een fijne plek om te wonen is ook een veilige plek. Onze buurtbeheerders, wijkconsulenten, de wijkagenten en de brandweer werken veel samen. Ook u kunt veel doen. We geven graag tips hoe u bijdraagt aan brandvelig wonen!

link-target="_blank" Scootmobielen en veiligheid

Er gelden regels over het gebruik en het parkeren van scootmobiels in gebouwen. Een scootmobielbrand heeft grote gevolgen. Binnen twee minuten is veilig vluchten niet meer mogelijk. Het is verboden scootmobielen in vluchtwegen te plaatsen. 

Bekijk de folder van de brandweer over scootmobielen
link-target="_blank" Oplader, accu's en adapters

Een telefoon onder uw kussen kan zorgen voor brand. De telefoon en/of oplader kan zijn warmte niet kwijt en vat vlam. Het gebeurt voor u er erg in heeft. Zorg dat u apparaten veilig oplaadt. Leg adapters of apparaten op een stabiele en vrije ondergrond, nooit onder dekens, kussens of in de buurt van brandbare dingen. Gebruik altijd de originele oplader, dat is het meest veilig.

Lees meer op de website van de brandweer
link-target="_blank" Rookmelders

Dunavie heeft in uw woning een of meerdere rookmelders opgehangen. Deze gaan tien jaar mee. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen. Werkt uw rookmelder niet meer bij het testen, vraag dan een nieuwe aan. Weten hoe de rookmelder onderhouden wordt? Lees hier de handleiding voor de Elro rookmelder of klik hier voor de ASD-10Q.

Vraag een nieuwe rookmelder aan
link-target="_blank" Veilige vluchtweg

Een veilige vluchtweg kan uw leven redden. 

  • Zorg ervoor dat vluchtroutes vrij zijn van spullen. Dan struikelt u niet. Leg bijvoorbeeld geen kleding op de trap.
  • Bepaal na een verhuizing altijd het nieuwe vluchtplan.
  • Laat jonge kinderen niet alleen thuis. Kan dit niet anders, zorg er dan voor dat zij door de voor- of achterdeur kunnen vluchten en oefen het vluchtplan met de kinderen of andere medebewoners.
  • Zorg ervoor dat er geen afgesloten deuren zijn zonder sleutels binnen handbereik.
Meer info over veilige vluchtwegen

Tips voor brandveilig wonen

Youtube thumbnail

Veilig opladen

Youtube thumbnail

Ken uw vluchtweg

Youtube thumbnail