Geen objecten gevonden

Nieuwbouw project

Terug naar overzicht

Prins Bernhardlaan (afgerond)

Katwijk | Katwijk Midden

Aantal woningen: 25

Over dit project

Aan de Prins Bernhardlaan in Katwijk zijn tussen april en augustus 2019  25 eengezinswoningen gesloopt. Ze maken plaats voor 25 nieuwe eengezinswoningen, die iets groter, maar vooral moderner en energiezuiniger zijn. In navolging van de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg wordt dit ook een gasloos project met nul-op-de-meter-woningen (NOM). Alle woningen krijgen drie kamers, een voortuin, achtertuin en balkon. De achtertuinen sluiten aan op het gemeenschappelijk groen van de flats Prins Bernhardlaan.

De 25 sociale huurwoningen krijgen het NOM-predicaat, wat wil zeggen dat ze minstens net zoveel energie opwekken als ze gebruiken. Met als resultaat een energierekening van bijna nul. De meerkosten van NOM worden via de Energieprestatie Vergoeding (EPV) doorberekend aan de huurder. Het gaat om een bedrag van circa € 103,- per woning per maand.

De sociale huurwoningen, worden verhuurd onder de eerste aftoppingsgrens. Oorspronkelijke huurders van de woningen hadden terugkeerrecht.

De bouw is vertraagd als gevolg van de stikstofproblematiek. In juli 2020 een jaar later dan gepland zijn de bouwwerkzaamheden door aannemer KBM gestart.

De woningen worden opgeleverd in week 15 t/m week 20, dus vanmedio april tot eind mei. De nieuwe bewoners horen 3 weken van te voren wat de exacte data van sleuteloverdracht worden. 

In de periode van de oplevering worden de entreegebieden van de naastgelegen flats aan de Prins Bernhardlaan opgeknapt en voorzien van hellingbanen en nieuwe trappen.

 

 

 


Locatie op kaart