Nieuwbouw project

Naar overzicht

Petronella van Saxenstraat (afgerond)

Rijnsburg

Aantal woningen: 35 NOM sociale huurwoningen en tien zeer energiezuinige koopwoningen

Over dit project

De Petronella van Saxenstraat wordt het eerste 'gasloze' project met nul-op-de-meter-woningen (NOM) van Dunavie. Het nieuwbouwplan bevat 35 sociale huurwoningen en tien koopwoningen. Alle sociale huurwoningen zijn eengezinswoningen met drie kamers en een tuin, verdeeld over twee bouwlagen. De koopwoningen bestaan uit vier stuks rijwoningen en zes stuks twee-onder-een kap.

De 35 sociale huurwoningen krijgen het NOM-predicaat, wat wil zeggen dat ze minstens net zoveel energie opwekken als ze gebruiken. Met als resultaat een energierekening van bijna nul. Hiermee kondigt Dunavie, samen met de gemeente, een nieuwe fase aan van energieneutraal bouwen in Katwijk. De meerkosten van NOM worden via de Energieprestatie Vergoeding (EPV) doorberekend aan de huurder. Het gaat om een bedrag van €97,- per woning per maand.

De sociale huurwoningen, worden verhuurd onder de tweede aftoppingsgrens (< €607,45 per maand prijspeil 1 januari 2019).

De tien koopwoningen,  project “de Kwekerij”,  zijn in januari 2018 in de verkoop gegaan en waren in april allemaal al verkocht. Deze woningen krijgen geen NOM-predicaat, maar worden energieneutraal.

Dunavie verzorgt de volledige gebiedsontwikkeling. Sloop, sanering, bouwrijp maken, bouwen en inrichting woonomgeving worden namens Dunavie uitgevoerd.
Bouwbedrijf Boele & van Eesteren uit Rijswijk regelt de bouw, en het woonrijp maken en de verkoop van alle woningen. De architectuur van het plan is passend bij deze omgeving van Rijnsburg.

Ambities Dunavie op gebied van duurzaamheid
We bouwen deze nul-op-de-meter woningen om ervaringen op te doen voor het realiseren van deze woningen in de toekomst, daarnaast heeft Dunavie ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid. Met de energiebesparende maatregelen willen we de woonlasten voor onze huurders verlagen en het wooncomfort verhogen.

Natuurlijk moeten we daarbij ook insteken op het gedrag van huurders. We streven naar een gasloze toekomst. Dat is natuurlijk erg ambitieus en dat kunnen we zeker niet alleen of in één keer doen. Over de weg ernaartoe zijn we realistisch en hoopvol . “Kennis opdoen met dit project is een mooi begin”, aldus Alfred Busser, directeur Dunavie.

Toelichting op de plannen
Aan de rechterkant kunt u de situatie, de borchure en plattegronden vinden voor dit nieuwbouwproject.

Sleutels bijbestellen
U kunt via deze link sleutels bijstellen en via deze link een filmpje kijken hoe het bijbestellen in zijn werk gaat

 


Algemeen

 • Plaats Rijnsburg

Kenmerken

 • Woningtype Eengezinswoning
 • Aantal woningen 35 NOM sociale huurwoningen en tien zeer energiezuinige koopwoningen
 • Oppervlakte woningen 76m²
 • Doelgroep Huurders van Dunavie

Planning

 • Start bouw September 2018
 • Datum van oplevering Najaar 2019
 • Partijen

 • Aannemer Boele & van Eesteren
 • Architect DE Architekten
 • Projectontwikkelaar Dunavie en Boele & van Eesteren
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden