Duurzaam Dunavie

Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. We hebben naast een maatschappelijke rol, ook een stevige en verstandige ambitie. Die drijft ons om de verduurzamingsopgave voor elkaar te krijgen. We doen dit door concrete en goede afspraken te maken met de gemeente en de SHD. Samen met onze partners komen we verder.

link-target="_self" Woningen verduurzamen

In 2028 hebben wij geen E,F,G, energielabels meer. De afgelopen jaren pakten we meer dan 2.500 bestaande woningen aan. Nieuwbouw wordt altijd zo duurzaam mogelijk.

In 2050 zijn onze woningen CO2 neutraal. Een schonere wereld voor iedereen, woonplezier en lage energiekosten voor huurders.

We gebruiken onderhoudsmomenten om de woningen te verduurzamen. Van isoleren tot zonnepanelen. Bekijk hier of uw woning binnenkort aan de beurt is.

link-target="_self" Zonnepanelen

Zowel op onze huurwoningen als het kantoorpand, liggen zo veel mogelijk zonnepanelen. Als een woning (eigenlijk het dak) geschikt is, krijgen huurders een aanbod van Dunavie om zonnepanelen te laten installeren. Met een klein bedrag per maand maken al ruim 1.350 huurders hier gebruik van.

link-target="_self" Koken en verwarmen

Duurzame warmtebronnen plaatsen we daar waar het kan. Bij nieuwbouw kiezen we altijd voor gasloos. Bij renovatie of verduurzaming geven we huurders vaak de optie om elektrisch te gaan koken. Met projecten als Hoornes Aardgasvrij onderzoeken we hoe huurders zonder kosten van het gas af kunnen.

link-target="_self" Groen

In tuinen, de directe leefomgeving en openbare ruimte zoeken we naar nieuwe manieren. Van wadi's tot projecten als de Groene Ton. Allemaal om bij te dragen aan een positief effect op het klimaat, een prettige omgeving voor veel verschillende dieren en planten en groenere wijken!

link-target="_self" De Groene Meter

Huurders van Dunavie lenen gratis een Groene Meter. Dé slimme meter die inzicht geeft in de kosten en het verbruik van gas en elektra. Zo ziet u direct welk apparaat stroom slurpt en welke aan vervanging toe is.

link-target="_self" Wagenpark

Veel van onze auto's en scooters rijden elektrisch. Opgeladen door onze eigen zonnestroom rijden we duurzaam naar onze huurders. Zonder uitstoot en geruisloos.