Geen objecten gevonden

Sloop Hof van Rijnsburg van start

Publicatiedatum: 28-02-2022

Sloopwerkzaamheden Hof van Rijnsburg officieel van start!
Het zal wellicht niet ontgaan zijn, de sloop van het voormalig garagebedrijf van Dijksman is in volle gang. Na een intensieve voorbereiding is deze week door wethouder Gerard Mostert het officiële startsein gegeven voor de circulaire sloop van de bestaande panden om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Hof van Rijnsburg.

Op 24 februari jl. is het project officieel van start gegaan in het bijzijn van de betrokken partijen. Wethouder Gerard Mostert heeft samen met Peter Ouwehand (Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen), Hans Koppenol (AW Groep) en Roland Marx (onze bestuurder) de eerste aanzet gedaan voor de circulaire sloop. In dat kader hebben zij een bepaalde oogst vanuit de bestaande panden gescheiden in de daarvoor bestemde oogstcontainers gestort. Dit symboliseert de manier van slopen, of eigenlijk demonteren, waarbij de vrijgekomen materialen waar mogelijk hergebruikt, en anders gerecycled worden.
Zo zal het beton wat vrijkomt gebroken worden, waarna het weer hergebruikt kan worden als nieuw beton bij de bouw van het project. Door de huidige technieken verder te optimaliseren is het mogelijk om betonpuin nu voor 100% hoogwaardig te hergebruiken. Op de verwerkingslocatie in Hillegom staat een breker en wordt het beton direct verwerkt tot een nieuw product. Zo worden deze reststromen weer regionaal verwerkt.

Met de sloop van het voormalig garagebedrijf van Dijksman wordt ruimte gemaakt voor 86 appartementen en 1 eengezinswoning. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht, waarvan 20 appartementen aan ons, wij zullen ze verhuren in de sociale sector. Wethouder Gerard Mostert is verheugd met de toevoeging van deze broodnodige woningen. “Ik ben blij dat we samen met Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen en Dunavie hier een mooie mix van koop-en huurwoningen bouwen. En dat dit minder fraaie terrein uiteindelijk een prachtige plek wordt om te wonen”.

De sloop en verdere voorbereidingen lopen naar verwachting tot het 4e kwartaal ’22, waarna de bouw van de stallingsgarage en appartementen direct zal aanvangen. Ouwehand streeft ernaar om de woningen in 2024 op te leveren.

Deel deze pagina