Geen objecten gevonden

Open brief Dunavie

Publicatiedatum: 14-07-2021

 

OPEN BRIEF VAN DUNAVIE 

Al sinds het bestaan van de Torenflats in Katwijk zijn er ingrijpende situaties geweest. Van brand tot geweld en zelfdoding. Deze gebeurtenissen zijn stuk voor stuk van enorme impact. Dat raakt alle betrokkenen. Van familieleden, tot ooggetuigen en van huurders tot hulpverleners, Katwijkers en medewerkers van Dunavie. 

Maar bij de Torenflats ontstonden ook nieuwe liefdes, gingen mensen voor het eerst samenwonen, zagen ze hun kinderen er opgroeien en ontstonden er hechte vriendschappen. Waarom horen we die verhalen te weinig? Wellicht zijn ze niet spannend genoeg om te delen. Wij zijn trots op onze bewoners, medewerkers en partners die met ons in en om de Torenflats hard werken om deze fijne woonplek tot een thuis te maken. Dat mag ook wel eens gezegd. 

Op woensdag 14 juli 2021 bevestigde de politie ons de gebeurtenis, van een wederom zeer ingrijpend incident. Elk incident is er altijd één te veel. In korte tijd is er veel gebeurd en dat raakt ons allemaal. Dit is elke keer een schok voor ons allen. Het is namelijk altijd ingrijpend en doet iets met je, wat het incident ook betreft, wie het ook betreft.  
 
Het bericht wat ons het meeste schokte is dat er video’s rondgaan op sociale media van deze gebeurtenis. Wij nemen hier heel duidelijk afstand van en vinden het afschuwelijk dat mensen van vreselijk ingrijpende gebeurtenissen, sensatie maken. Willen we in onze samenleving hieraan meewerken? Wij in ieder geval niet. Daarom maken we een duidelijk statement en roepen we de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op: doe hier niet aan mee. Deel dit soort confronterende berichten en beelden niet. Of beter gezegd #doeslief en deel juist het positieve om je heen. Daar word je veel gelukkiger van. Daar zijn wij van overtuigd! Doen jullie mee? #katwijkpostief 
 
Namens alle medewerkers en management van Dunavie, 
Roland Marx, bestuurder 

Wilt u deze brief delen? Hier kunt u de PDF vinden.

Deel deze pagina