Geen objecten gevonden

Op naar een aardgasvrij Kalkoven, overeenkomst getekend

Publicatiedatum: 28-01-2022

Afgelopen donderdag ondertekenden onze bestuurder Roland Marx en wethouder Jacco Knape een samenwerkingsovereenkomst voor wijk Kalkoven. In deze overeenkomst staan afspraken over hoe wij onze huurwoningen in Kalkoven willen aansluiten op het toekomstige warmtenet. Hoe doen we dit het allerbeste voor onze huurders?

 

Het warmtenet in Kalkoven kan zo’n 500 woningen duurzaam verwarmen. Bijna 300 woningen in Kalkoven worden gehuurd door onze huurders. Daarom zijn wij partner in dit project. Het gaat ons om hoe we dit zo betaalbaar mogelijk, met zo min mogelijk overlast voor huurders kunnen maken. Huurder centraal dus.

Rekentool verwachte kosten
In oktober 2021 hebben wij huis-aan-huis gesprekken gevoerd met huurders over het warmtenet. Onze collega projectontwikkelaar Pieter Geene merkte dat bewoners vooral ook willen weten wat de kosten zijn. ‘Daarom staat er sinds kort een rekentool op de website van Hoornes aardgasvrij. Hiermee kunt u als huurder eenvoudig uitrekenen wat u nu maandelijks betaalt voor gas en wat de kosten zouden zijn met een aansluiting op het warmtenet.’ De rekentool kunt u hier vinden.

Subsidie vroege deelnemers
Voor huurders die vóór 15 februari zich aanmelden heeft de gemeente een subsidieregeling opgesteld. Huurders ontvangen van de gemeente een vergoeding van € 629 voor een elektrische kookplaat en voor een nieuwe pannenset. Daarnaast krijgen zij een bedrag van € 500 als waardering voor uw snelle beslissing.

Huurders kunnen tot 15 februari 2022 doorgeven of ze meedoen aan het warmtenet. In juli wordt bekend of de aanleg van het warmtenet definitief doorgaat. Voor vragen over dit project, kunt u contact opnemen met ons via 071- 820 08 00.

 

Deel deze pagina