Geen objecten gevonden

Interim directeur-bestuurder Pierre Sponselee: "Je moet niet op een rijdende trein springen en denken dat je het wel volgt.”

Publicatiedatum: 16-04-2019

 

"Huurders zijn ons enige bestaansrecht’

Interim directeur-bestuurder Pierre Sponselee is inmiddels ruim anderhalve maand in functie bij Dunavie. Hij vertelde onlangs in een interview aan het Leidsch Dagblad over zijn opdracht: de fusieverkenning met collega-corporatie Sint Antonius van Padua tot een goed einde brengen én het imago van Dunavie verbeteren. Daarnaast richt hij zich op de bouwplannen voor voormalig vliegkamp Valkenburg.

Een opdracht die naar eigen zeggen perfect bij hem past
Want hij heeft ook reorganisaties gedaan, maar kiest, als hij de luxe heeft om te kiezen – en die luxe had hij –, hiervoor. "Mijn start bij Dunavie voelde als een warm welkom bij een leuke en betrokken club mensen", zegt Pierre. Zijn eerste weken stonden vooral in het teken van kennismaken: met de Dunavie collega’s, de Raad van Commissarissen, Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek, gemeente Katwijk, zorg- en andere samenwerkingspartners.

De fusieverkenning moet zorgvuldig worden aangepakt
“Om goed te kijken hoe het zit, heb ik een pauze ingelast”, aldus Pierre. “Je moet niet op een rijdende trein springen en denken dat je het wel volgt.” Na de meivakantie volgt een mededeling over hoe het verder gaat.

Voor de zomer organiseert Dunavie een debat voor huurders en partners
Een woningcorporatie is een maatschappelijke organisatie. Dat is wat de kersverse directeur-bestuurder van Dunavie altijd voorop stelt en kenmerkend is in zijn manier van werken. Pierre: “Een corporatie moet zorgen voor nette, betaalbare woningen. Dat doe je per definitie samen met anderen. Het belang van de huurder staat voorop. Vanuit onze maatschappelijke rol organiseren we daarom voor de zomer een debat met als hoofdthema 'Wat kost wonen?' We willen gesprekken voeren, de samenwerking en verbinding vinden op vragen als ‘Prijzen we de woningen goed?’ en ‘Weten mensen ons of hulpverleners te vinden bij betalingsproblemen?’ Zulke gesprekken leiden tot samenwerking, een beter beeld van Dunavie en het is leuk om te doen.”

Lees hier het volledige interview met Pierre Sponselee in het Leidsch Dagblad, 11 april 2019

Foto: Taco van der Eb

Deel deze pagina