Huurders in het zonnetje in het kader van Week van het Huren!

Publicatiedatum: 09-10-2020

De geplande activiteiten in de wijk konden vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen op het laatste moment niet doorgaan. Landelijke branchevereniging van woningcorporaties Aedes vroeg ons of wij met het initiatief mee wilden doen om een aantal huurders in het zonnetje te zetten. Huurders van ons die om verschillende redenen een bloemetje verdienen. Ze helpen een ander, wonen al heel lang in een woning of zorgen voor een nette en leefbare woonomgeving. Een super gave actie dus! Daar doen wij natuurlijk graag aan mee.

Het is lastig om uit bijna 8.000 woningen slechts 8 huurders hiervoor te selecteren. We hadden deze week nog veel meer bloemen kunnen uitreiken aan meer bijzondere huurders die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden. Daar willen we dan ook vooral mee door gaan.

De medewerkers die de bloemen hebben uitgereikt vonden dit een feestje om te doen. Verraste en blije gezichten van de huurders boven een prachtig boeket. Hieronder lees je welke bewoners een boeket ontvangen en waarom.

Aangedragen door buurtbeheerder Ruud van Rijn & medewerker leefbaarheid Viola Elstgeest:

 • Ineke Kuijt uit de Prins Bernhardlaan, dit jaar 25 jaar beheerder van de speeltuin tussen de flats in en zorgt voor een keurig nette flat.

  Aangedragen door buurtbeheerder Wim van der Bent & medewerker leefbaarheid Nicoline van Steijn:
 • Mevrouw A. van Tol-Knetsch van de Boekhorststraat  die al 55 jaar (huurcontract van 16-04-1965) in dit huis woont en één van de laatste bewoners is die er vanaf de nieuwbouw woont. Mevrouw heeft recent een brief ontvangen over de planontwikkeling in de wijk en moet waarschijnlijk in de toekomst verhuizen. Mevrouw wil graag in de Hoornes blijven wonen, voelt zich verbonden aan deze wijk.

  Aangedragen door buurtbeheerder Diana Staats & medewerker leefbaarheid Erik Kegge:
 • Familie Viele van de Tortellaan (van De Voorraadkast). Ze helpen bewoners aan boodschappen die niet bij de voedselbank terecht kunnen en overal net buiten vallen.
 • Familie Van der Marel van de Zeeweg  – BC-lid die heel veel regelt voor de bewoners in de flat (en daarbuiten).
 • De heer Hoppenbrouwer van de Zwanenburgstraat die zich altijd inzet voor het wel en wee van de bewoners van de Zwanenburg en kort geleden zijn vrouw is verloren waar hij 17 jaar voor gezorgd heeft.

Aangedragen door buurtbeheerder Gudy van Veen & medewerker leefbaarheid Patricia van Hilten:

 • Groen van Prinstererweg de heer De Jong en de heer Schaap die al geruime tijd de plantenbakken in het Atrium prachtig onderhouden.

  Dunavie wil graag een oproep doen aan alle huurders. Welke buurman of buurvrouw zou u graag eens in het zonnetje zetten? Dit kan zijn omdat iemand zich enorm inzet voor de buurt, andere mensen belangeloos helpt of gewoon een extra steuntje in de rug verdient. Geef uw kandidaat door via de mail of telefoon. U contact zoeken met onze collega's van leefbaarheid. Wie weet brengt een van onze medewerkers binnenkort bij uw buur een prachtig boeket!

Deel deze pagina