Geen objecten gevonden

Het prachtige Koningshof is gerestaureerd!

Publicatiedatum: 02-07-2019

 

Gistermiddag vierden wij samen met collega’s, bewoners en andere betrokkenen de oplevering van het gerestaureerde Koningshof. Dunavie heeft het rijksmonument opgeknapt én een nieuw appartement toegevoegd.

Onder het genot van een lunch konden de aanwezigen een kijkje nemen in de Koningshof, wat een rijke geschiedenis kent. Het rond een binnenplaats gebouwde U-vormige hofje bestaat al sinds 1805 en had oorspronkelijk acht kleine woningen en een hoofdwoning. Tijdens een restauratie in 1973 zijn er grotere woningen van gemaakt. Dunavie is sinds 2013 eigenaar van de Koningshof en zo’n drie jaar bezig geweest met de restauratie. De afgelopen tijd werden er vier huizen bewoond. Nu is er een vijfde appartement aan toegevoegd, waarvan de bewoner gistermiddag de sleutel kreeg. Vier bewoners wonen via stichting Het Lichtpunt en één huurt direct via Dunavie.

Wij vinden het belangrijk dat monumentale panden in goede staat blijven en zijn blij met het eindresultaat. Dat was zeker reden voor een feestje!

 

Deel deze pagina