Geen objecten gevonden

Een kennismaking met huurder Bertine van Vliet

Publicatiedatum: 27-08-2019

 

In een 4-delige reeks stellen wij iedere maand een huurder aan u voor. We trappen af met Bertine van Vliet. Zij woont sinds maart 2018 begeleid zelfstandig in De Oever in Rijnweide. De Oever is onderdeel van De Steenrots, een zorginstelling voor mensen met een GGZ-indicatie.

“Op de plek waar vroeger de bibliotheek was, woon ik nu. Mijn appartement ligt aan de straatkant en daar ben ik erg blij mee. Dan hoor en zie je nog eens wat, ik hou wel van een beetje reuring. Ik kom tenslotte uit Hoofddorp, waar regelmatig vliegtuigen overvliegen. Samen met mijn familie en vrienden heb ik het hier ingericht. Helemaal zoals ik het zelf wilde. Dus hout op de vloer en voor de muren koos ik blauw. Blauw vind ik een mooie frisse kleur en blauw past goed bij de meubels. De lamp boven de eettafel heb ik zelf gemaakt. Ik was op Pinterest aan het zoeken naar leuke dingen voor mijn huis en toen kwam ik deze tegen. Mooi toch? Ik woon hier nu sinds maart van dit jaar, toen werden de appartementen opgeleverd en kreeg ik de sleutel. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Rijnweide of eigenlijk De Oever, zo heet deze locatie. Twee keer per dag komt er iemand van Stichting De Steenrots bij me langs om te kijken hoe het gaat. En als het nodig is kan ik 24/7 iemand roepen. Dat voelt goed. Ik ga ervan uit dat ik hier zo’n drie tot vijf jaar zal wonen.”

“Uit huis gaan en zelfstandig wonen zijn voor mij niet zo vanzelfsprekend. Dat komt omdat ik een vorm van autisme (PDD-NOS) heb. Voordat ik hier ging wonen heb ik tweeënhalf jaar op locatie De Reling gewoond aan de Mgr. Bekkerstraat. Dat was ‘beschermd wonen’. Daar woonde ik in een groep en was de begeleiding wat intensiever. Maar ik wil uiteindelijk graag volledig zelfstandig wonen en ik was toe aan een volgende stap. Zo ben ik hier terecht gekomen. Dit is begeleid zelfstandig wonen of ‘beschut wonen’. Het was in het begin wel even wennen om niet meer in een groep te wonen. Ik heb nu een hele woning, een tweekamerappartement, voor mij alleen. Er zijn nog acht van deze appartementen, allemaal op de begane grond. En er wonen allemaal mensen met een indicatie voor begeleiding, net als ik. En de meesten zijn, ook net als ik, ergens in de twintig. Maar er wonen hier niet alleen jongeren. Hier wonen ook ouderen, want De Oever maakt deel uit van Rijnweide en dat is een seniorencomplex. Ik heb dus ook buren die op leeftijd zijn. Dat is leuk, jong en oud door elkaar. Op vrijdag drinken wij vaak samen koffie en bij de weekafsluiting speelt er iemand orgel.”

“Ik voel me ook thuis in De Oever omdat hier gewerkt wordt vanuit een Reformatorische grondslag. Ik ben politiek actief voor de SGP dus dat sluit mooi aan. Op zondag ga ik meestal naar de kerk. Thuis lees ik ook in de Bijbel. Ik heb een mooie, ingebonden en met lederen kaft. Die ligt altijd op tafel. Nu ben ik druk met solliciteren. In De Reling heb ik mijn MBO-4 opleiding afgerond: assistent-accountant. Nu nog een baan! Ik zoek iets voor minimaal 32 uur per week.”

 

Deel deze pagina