Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Dunavie geeft KBM Groep opdracht tot bouw van 117 woonkansen in Rijnsburg

Dunavie geeft KBM Groep opdracht tot bouw van 117 woonkansen in Rijnsburg

Leestijd: 2 min

 

Aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg verrijzen 117 nieuwbouwwoningen. De Katwijkse sociale verhuurder Dunavie laat het project bouwen door de eveneens Katwijkse KBM Groep. Grote projecten zoals de Petronella van Saxenstraat fase 2, worden altijd aanbesteed. Verschillende bouwers schrijven zich in en moeten aan veel voorwaarden voldoen. De corporatie kiest uiteindelijk de meest geschikte partij. Directeur van KBM Groep Willem van der Plas zette zijn handtekening vlak voor de bouwvak onder het contract. Bestuurder Roland Marx is blij met de handtekening: ‘We hebben nu eindelijk een startdatum. Dit project heeft veel vertraging opgelopen door stijgende bouwkosten, de procedure van de omgevingsvergunning en wijzigende wet- en regelgeving. In week 48 van dit jaar start KBM met het boren van de warmtebronnen. Als alles volgens planning verloopt, verblijden we eind 2023 de eerste huurders met de sleutel.’

Volledig nul-op-de-meter
De nieuwe woningen van Dunavie zijn alle 117 nul-op-de-meter. Zo zorgen de installaties in en op de woning voor evenveel energieopwekking als verbruik. In tijden van extreme energieprijzen is het enorm belangrijk om betaalbaar te wonen. Dick van der Plas, algemeen directeur van KBM licht dit toe: ‘Door alle woningen te voorzien van zonnepanelen, wekken ze veel stroom op voor eigen gebruik. Hierop draait bijvoorbeeld de warmtepomp, die ook kan koelen. Ook alle huishoudelijke apparaten gebruiken eerst de aanwezige zonnestroom voor ze betaalde stroom gebruiken. Dit zorgt -bij gemiddeld verbruik- voor neutrale energielasten. We zijn erg trots dat we als Katwijkse partij deze klus mogen uitvoeren en willen graag snel beginnen’.

De woningen komen eind 2023 in de verhuur. Dat is ook het moment waarop inschrijvers van Huren in Holland Rijnland kunnen reageren op de beschikbare woningen. De appartementen en eengezinswoningen worden verhuurd in de sociale categorie.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er een speciale pagina: dunavie.nl/saxenstraat