Geen objecten gevonden

Dunavie en gemeente Katwijk: vroegsignalering

Publicatiedatum: 19-11-2021

Vanaf oktober wordt er contact gezocht met inwoners van onze gemeente die hun rekeningen voor de vaste lasten niet betaald hebben. Niet om mensen de les te lezen maar hulp aan te bieden. Zo kunnen eventuele financiële problemen al vroeg besproken worden om te voorkomen dat er grotere schulden ontstaan.

Dunavie werkt hierin met de gemeente samen. Dunavie geeft de gemeente door, als huurders hun rekeningen niet meer (kunnen) betalen. Op deze manier kijkt de gemeente samen met jou naar een oplossing. Zo zorgen we er samen voor dat je niet verder in de financiële problemen komt. Vervolgens neemt iemand van het wijkteam contact op om te kijken of zij kunnen helpen. Dat contact wordt op verschillende manier gelegd: via sms, e-mail, een brief, telefonisch of door bij de inwoner thuis langs te gaan. En uiteraard is het aan de inwoner zelf of zij hulp willen; dit is zeker niet verplicht.

Naast Dunavie werkt ook Zorg en Zekerheid hieraan mee. Misschien schrik je ervan dat de gemeente en Dunavie weten als rekeningen niet betaald worden. De gemeente gaat erg voorzichtig om met deze informatie.

In deze animatie kun je zien hoe het werkt.Deel deze pagina