Geen objecten gevonden

Brief van De Belastingdienst over uw inkomen

Publicatiedatum: 18-03-2022

Huurders ontvangen een brief van de Belastingdienst. Hierin schrijft de Belastingdienst dat wij uw inkomen hebben opgevraagd. U herkent deze brief aan het onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Dunavie krijgt geen bedragen te zien. Alleen een inkomenscategorie.

Waarom vraagt Dunavie inkomensgegevens op?
Wij vragen dit op om te bepalen of uw inkomen past bij uw woning. Dit is belangrijk voor de inkomensafhankelijke huurverhoging. Zo weten wij of wij de huur mogen verhogen. Wij ontvangen deze gegevens over het jaar 2020. De Belastingdienst telt alle inkomens van uw huishouden op. Dunavie is verplicht rekening te houden met de maximaal toegestane huurprijs bij een verhoging.

Er is verschil tussen een sociale huurwoning of vrije sectorwoning
Voor sociale huurwoningen mogen wij inkomensgegevens opvragen. Voor vrije sectorwoningen mogen wij dat niet.

U ontvangt eind april 2022 een brief van ons
We snappen het als u vragen heeft. Wij vragen u de brief af te wachten. Daarin leest u alles over de mogelijke huurverhoging, ook over uw vragen en hoe u bezwaar maakt.

U kunt het beste wachten tot u onze brief heeft ontvangen
Eind april ontvangt u van ons een brief over de huurverhoging. Hierin staat alles uitgelegd. Wij willen u vragen pas na het ontvangen van de brief contact met ons op te nemen, als u vragen heeft. Pas dan kunnen wij u antwoord geven over uw situatie. Op dit moment kunnen wij dat nog niet.

Deel deze pagina