Aanvragen huurbevriezing

Publicatiedatum: 24-04-2020

We leven op het moment in een bijzondere tijd. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich misschien zorgen maakt over uw betalingen. Heeft u problemen met het betalen van de huur en dreigt er een betalingsachterstand? Of heeft u bijvoorbeeld door persoonlijke omstandigheden een grote inkomensterugval? Dan kunt u in aanmerking komen voor huurverlaging of huurbevriezing. Of u in aanmerking komt hangt af van uw persoonlijke situatie.

Aanvraag huurbevriezing
Wilt u een aanvraag doen voor huurverlaging of huurbevriezing dan kunt u een mail sturen naar infodunavienl met als onderwerp: Aanvraag huurbevriezing. Wij kunnen u helpen om tot een oplossing te komen.

Welke stukken moet de huurder voegen bij zijn verzoek om huurverlaging?

  • Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Hierop is aangegeven wat de huishoudgrootte is. U kunt een BRP alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt een BRP online aanvragen bij de gemeente Katwijk via: www.katwijk.nl/gemeente-en-burgerzaken/uittreksel-aanvragen;
  • Een inkomensverklaring (IB60) van de belastingdienst van 2017 en 2018 van iedereen die op de BRP staat. U kunt uw inkomensverklaring (IB60) zelf downloaden in ‘Mijn Belastingdienst’;
  • Drie meest recente loonstroken van degene die op de IB60 salaris heeft.
     

U kunt huurbevriezing aanvragen tijdens de periode van 1-4-2020 tot en met 30-6-2020. Aanvragen na 30-6-2020 worden niet meer in behandeling genomen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden