Duurzaamheid in uw woning

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Dunavie. Dunavie heeft als corporatie een maatschappelijke rol in het nemen van energiebesparende maatregelen in de woningbouw. In de prestatieafspraken met gemeente Katwijk en de SHD hebben we daar afspraken over gemaakt.

We zorgen ervoor dat onze woningen in 2021 gemiddeld energielabel B hebben. Zo dragen we bij aan een schonere wereld, en willen we de energiekosten voor onze huurders naar beneden brengen. Voor u betekent dit niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort. Denk hierbij aan dubbel glas of spouwmuurisolatie.

Twee programma's voor duurzaamheid

Dunergie

Dunergie (van Dunavie + duurzaamheid + energie) is het programma waarmee we ruim 3.000 van onze woningen duurzamer maken. We zijn in 2016 gestart met dit programma. Voor alle woningen is een energielabel vastgesteld als einddoel. Daarbij is globaal bepaald welke maatregelen er nodig zijn om deze energielabels te behalen. Bij deze maatregelen ligt de nadruk op isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie. Meestal kunnen bewoners daarbij ook kiezen voor zonnepanelen.

Omdat het over zoveel woningen gaat, de maatregelen vaak vrij ingrijpend zijn, en we te maken hebben met ingewikkelde regels rondom natuurbescherming, asbestverwijdering en energielabels kost het een paar jaar om het programma te voltooien. Zoals het er nu naar uit ziet zijn we in 2023 klaar met deze grote stap in duurzaamheid.

Lees hier meer over Dunergie

Zonnepanelen: De groene keuze van

"De groene keuze van" is het programma waarin we huurders de mogelijkheid geven om individueel voor zonnepanelen te kiezen. Dit kan in woningen waar ook andere maatregelen worden uitgevoerd via het Dunergie-programma. Maar het kan ook in woningen die al goed geïsoleerd zijn en dus buiten het Dunergie-programma vallen. En het kan zowel in eensgezinswoningen als in appartementen.

 Inmiddels hebben bijna 2.000 van onze 7.200 huurders de mogelijkheid om de mogelijkheid om voor zonnepanelen te kiezen. En er hebben al meer dan 500 huurders daadwerkelijk gekozen voor zonnepanelen. 

De reden om voor zonnepanelen te kiezen verschilt per huurder. Sommigen kiezen ervoor omdat het elke maand geld bespaart. Andersen willen zo een steentje bijdragen aan een schonere wereld.

Lees hier meer over "De groene keuze van"

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden