Contact Vacatures

Verhuurproces

Inschrijftijd

Vanaf inschrijving bij hureninhollandrijnland.nl bouwt u inschrijftijd op. Hoe langer de inschrijftijd, hoe groter de kans om een woning te krijgen.

Automatisch aanbieden

Het aanbieden gaat automatisch. Bent u geselecteerd voor de woning dan krijgt u hiervan bericht per e-mail. Het is belangrijk uw mailbox goed in de gaten te (laten) houden.

Hoe werkt het verhuurproces?

Stap

1

Bent u geselecteerd als eerste kandidaat?

U ontvangt van ons een e-mail met alle informatie.

Stap

2

Bevestigen van interesse

In deze e-mail vragen we de woningzoekende om de interesse in de woning te bevestigen. Op deze e-mail moet de kandidaat binnen een werkdag reageren via hun persoonlijke pagina van www.hureninhollandrijnland.nl.

Stap

3

Uitnodiging voor bezichtiging

Na ontvangst van de bevestiging krijgt de kandidaat per mail of telefonisch een uitnodiging voor bezichtiging.

Stap

4

Accepteren of weigeren

Na de bezichtiging moet de woningzoekende de volgende dag voor 17.00 uur reageren op het voorlopige aanbod met acceptatie of weigering. De kandidaat die op tijd geaccepteerd heeft en de langst inschrijftijd heeft, krijgt een definitieve aanbieding.

Let op: weigeren nadat u de woning heeft geaccepteerd brengt kosten met zich mee.

Stap

5

Definitieve aanbieding

In deze definitieve aanbieding staat dat de volgende dag voor 17.00 uur de gevraagde gegevens ingeleverd moeten worden. Als de kandidaat te laat is met het inleveren van zijn gegevens dan krijgt de eerstvolgende op de lijst een definitieve aanbieding. 

Stap

6

Woning accepteren

Wanneer u een definitieve aanbieding ontvangt en u heeft uw gegevens ingeleverd, dan controleren wij deze gegevens zo snel mogelijk. Het kan voorkomen dat wij u uitnodigen voor een intakegesprek.

Bent u de definitieve kandidaat geworden dan sluiten we een huurovereenkomst met u af. 

Stap

7

Opnieuw inschrijven bij Holland Rijnland

Uw inschrijving als woningzoekende vervalt na het tekenen van de huurovereenkomst. Schrijf u daarom na het tekenen van de huurovereenkomst opnieuw in bij Huren in Holland Rijnland! Zo bouwt u direct weer inschrijftijd op voor als u in de toekomst wilt verhuizen binnen de sociale sector.

Lees meer
Ik wil reageren op een woning Hoe werkt het aanbiedingsproces voor een vrije sectorwoning? Waar vind ik informatie of ik kandidaat ben?