Geen objecten gevonden

Stappenplan aanvragen urgentie

 • 1

  Kom ik in aanmerking voor urgentie?

 • 2

  Aanvragen via Dunavie

  De urgentiecommissie is samengesteld door het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. In deze commissie zijn geen medewerkers van Dunavie vertegenwoordigd. Een aanvraag voor urgentie moet wel via een woningcorporatie in uw eigen gemeente aangevraagd worden.

  Neem contact op met Dunavie om uw persoonlijke situatie toe te lichten en de vervolgstappen te bespreken.

  (071-8200 800)

  De medewerker van Dunavie zal u vragen bepaalde documenten aan te leveren. 

 • 3

  Gesprek met Dunavie

  Wij nodigen u uit als het aanvragen van een urgentie kans van slagen heeft. De medewerker van Dunavie vraagt u een aantal benodigde formulieren mee te nemen naar deze afspraak. In dit gesprek bespreken we de haalbaarheid van het aanvragen van de urgentie.

 • 4

  Aanvraag naar urgentiecommissie

  De medewerker van Dunavie stuurt de aanvraag naar de urgentiecommissie. Zij hebben acht weken de tijd om uw aanvraag te beoordelen. De termijn kan hiervan afwijken als de urgentiecommissie extra informatie nodig heeft van bijvoorbeeld de GGD. 

 • 5

  Besluit urgentieverklaring

  De urgentiecommissie informeert u per brief of een urgentieverklaring aan u is toegekend. Bent u het niet eens met het besluit van de urgentiecommissie, dan kunt u bezwaar aantekenen. In de brief leest u hoe u bezwaar aantekent.

 • 6

  Met voorrang reageren op een huurwoning

  Als aan u een urgentie is toegekend, bepaalt de urgentiecommissie op welk type woning u met voorrang kan reageren (zoekprofiel). De urgentie is 6 maanden geldig. U kunt met voorrang reageren op woningen binnen de hele regio Holland Rijnland. 

 • 7

  Einde urgentieverklaring

  Zodra u reageert op een woning die binnen uw zoekprofiel valt krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Als u de woning vervolgens niet accepteert vervalt de urgentie. Heeft u na vier maanden nog geen geschikte woning gevonden, dan helpt Dunavie met zoeken. Wij doen u een eenmalig aanbod van een woning die past binnen uw zoekprofiel. Ook wanneer u deze woning niet accepteert vervalt uw urgentie