Contact Vacatures

Wijzigen woonsituatie

Wij hopen dat u fijn woont! Maar er kan (plotseling) iets veranderen aan uw woonsituatie. Het is belangrijk om wijzigingen door te geven aan ons. Zeker in onderstaande gevallen.

Trouwen

Partners krijgen dezelfde huurrechten en -plichten. Geef uw partner door, inclusief een eventuele naamswijziging. Zo woont u officieel samen.

Uw partner wordt officieel medehuurder als u

  • Trouwt
  • Uw partnerschap registreert
Vraag direct partnerschap aan
Medehuurderschap aanvragen

Woont u samen, maar staat uw partner niet op het huurcontract? Uw partner komt na twee jaar samenwonen in aanmerking voor medehuurderschap. De voorwaarden zijn:

  • De partner staat minimaal twee jaar op het adres ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. De woning is het hoofdverblijf van de partner.
  • Beide voeren minimaal twee jaar een gemeenschappelijke huishouding.
    Direct online regelen.
Vraag schriftelijk medehuurderschap aan
Scheiden of uit elkaar

Natuurlijk beslist u zelf wie er in de woning blijft. Wanneer de scheiding definitief is kunt u met het echtscheidingsvonnis de huurovereenkomst op uw naam zetten.

De partner die de woning verlaat, is niet langer verantwoordelijk voor de woning. Wanneer u uw geregistreerd partnerschap beÃĢindigt vragen wij ook het vonnis van de rechtbank op.
Direct online wijzigen.

 

Vraag schriftelijk een contractwijziging aan
Bij overlijden

Als een partner of een familielid overlijdt zijn er veel zaken die aandacht vragen. De situatie is al verdrietig genoeg. Wij zijn er om u persoonlijk te woord te staan en te helpen.
Direct online regelen.

Schriftelijke aanvraag naamswijziging bij overlijden