Huur opzeggen

Onderstaande stappen laten zien wat u kunt verwachten bij huuropzegging. Op Mijn Dunavie kunt u direct de huur opzeggen.

Online huur opzeggen
Op elk moment opzeggen

Iedere werkdag van de maand mag u opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. De laatste huurdag kan niet in een weekend of op een feestdag zijn. 

Wanneer de huur van een overledene opgezegd wordt, neem dan contact met ons op. We helpen u graag persoonlijk.

Heeft u de huur opgezegd en denkt u dat er asbest in het oude vinyl zit? Wacht dan met werkzaamheden, zoals verwijderen van de vloer tot de verhuurmakelaar is geweest.

Wij bevestigen de opzegging

Wij sturen een bevestiging van de huuropzegging per e-mail. In de e-mail staat wanneer de verhuurmakelaar langskomt en hoe de woning moet worden opgeleverd. De einddatum van de huurovereenkomst bespreken we bij het opnamegesprek. 

Opname gesprek

Tijdens de opname bekijken we de staat van de woning en hoe u deze oplevert. Staat u met iemand op het huurcontract? Het is belangrijk dat u dan allebei aanwezig bent. Lukt dat niet? Vul dan het machtigingsformulier in. De afspraak plannen we samen in.

Bezichtiging nieuwe huurders

Nieuwe huurders bezichtigen de woning. Als zij komen voor uw vertrek, stemmen we dat af. De bezichtiging duurt een kwartier. Onze verhuurmakelaar is hierbij aanwezig. Zorgt u voor een schone en opgeruimde woning? Fijn!

Overname van spullen is mogelijk als er op tijd een nieuwe bewoner bekend is. Zeg de huur dus zo snel mogelijk op. U maakt met de nieuwe bewoner(s) samen afspraken over geld en de spullen.

Vertrekgesprek

We controleren de woning samen. Is alles in orde? Dan levert u de sleutels gelijk in. Vergeet de meterstanden niet en geef deze door aan de energie- en waterleverancier.

Geef op tijd een nieuw adres door bij de gemeente en andere organisaties. Zo komt de post op het nieuwe adres aan. Wij sturen geen post door.

Laatste rekening

Binnen vier weken sturen wij de vertreknota. Heeft u teveel huur betaald dan verrekenen wij dat. Krijgt u geld terug, dan maken wij dit over.

Snel naar
Machtigingsformulier opnamegesprek Overname formulier roerende zaken

Opzeggen parkeerplaats

Voor opzegging van een parkeerplaats, neemt u contact met ons op. Dat kan per mail, chat, WhatsApp of telefonisch. Wij controleren samen met u of de parkeerplaats netjes opgeleverd wordt.

Opzeggen bedrijfsruimte

Voor het opzeggen van een bedrijfsruimte, neemt u contact op met Basis. Zij verzorgen voor ons alle zaken rondom de verhuur van bedrijfsruimten.

Hoofdkantoor Basis Bedrijfshuisvesting
Vrijheidslaan 35
2321 JR  Leiden
(071) 523 32 77
leidenbasisnl