Het kan op dit moment heel interessant zijn om een woning te kopen. Bijvoorbeeld uw huurwoning. Wij krijgen hier ook regelmatig vragen over. Hieronder leest u de belangrijkste informatie over het kopen van uw huurwoningen.

Wanneer gaat een huurwoning in de verkoop?
Slecht een beperkt deel van onze huurwoningen is te koop. Op basis van ons beleid hebben wij bepaald welke huurwoningen voor verkoop bestemd zijn. Het belangrijkste uitgangspunt bij verkoop is dat wij voldoende sociale huurwoningen beschikbaar hebben en houden voor onze primaire doelgroep, huurders met een totaal maximaal inkomen van €34.678.
Woningen die niet of minder goed passen bij onze doelgroep, kunnen wij voor verkoop aanmerken. Aanmerken van woningen voor verkoop gaat altijd per rijtje/blok/woningcomplex. Daarom gaan we niet in op individueel verzoeken van huurders om hun woning te verkopen. Het beleid is van toepassing op een geheel blok/rijtje/woningcomplex en niet op een individuele woning of situatie van huurders. Op dit moment hebben wij met name grote eengezinswoningen in de wijken Rijnsoever en Fredikersoord aangewezen voor verkoop. Klik hier voor een overzicht. Voordat wij woningen voor verkoop aanmerken, vragen wij de gemeente Katwijk naar hun zienswijze hierop.

Waarom verkoopt Dunavie?
Er zijn verschillende redenen om onze woningen te koop aan te bieden. Bijvoorbeeld als de woningen niet meer of onvoldoende voldoen aan de behoefte van onze (toekomstige) primaire doelgroep. En ook om aan de vraag naar koopwoningen tegemoet te komen, wijzen wij naast nieuwbouwwoningen ook bestaande huurwoningen aan voor verkoop. Op deze manier verruimen wij ons aanbod en spelen wij in op de brede vraag naar huur- en koopwoningen. Daarnaast is het verkopen van woningen voor Dunavie een inkomstenbron. Deze extra inkomsten hebben wij nodig om bijvoorbeeld de heffingen die vanuit het rijk worden opgelegd, te betalen.

Proces
Allereerst krijgt de zittende huurder van ons het aanbod de woning te kopen. Dat is uiteraard geen verplichting. Wanneer de zittende huurders liever de woning blijft huren dan kan dat natuurlijk. Wanneer de huurder verhuist, dan bieden wij de betreffende woning te koop aan in plaats van dat wij de woning opnieuw verhuren. Klik hier als u meer wilt weten wat er bij komt kijken wanneer u een woning koopt.

Aanbod
Klik hier voor ons actuele aanbod voor huidige koopwoningen. U vindt onze koopwoningen ook terug op onze Facebook pagina.

Vragen?
Heeft u vragen over het kopen van uw huurwoning? Neem contact op met Marjan Krijger of Viola Elstgeest via (071) 820 08 00.