Ventileren: de nut en noodzaak

Goed ventileren is enorm belangrijk. Vochtige lucht in huis veroorzaakt vervelende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, keelpijn, astma en alergieën. Ook leidt onvoldoende ventileren tot schimmelvorming in de woning. Door continue te ventileren krijgen vocht, schimmels en huissofmijt minder kans. En u bespaart op die manier op uw stookkosten. Het verwarmen van een woning met een vochtig binnenklimaat kost meer energie dan het verwarmen van een woning die van binnen droog is. Dus als u continu ventileert, stookt u uiteindelijk minder.

Wij hebben een aantal tips voor u bij elkaar gezet op een kaart en deze ziet u hier.

Wilt u een exemplaar van deze kaart? Vraagt u  er gerust naar bij onze balie.


Mechanische ventilatiesysteem
Veel woningen beschikken over een mechanisch ventilatiesysteem dat problemen als bedompte lucht en condensvorming voorkomt. Dit systeem zuigt lucht af in ruimten zoals keuken, douche en toilet. De mate van afzuiging regelt u meestal met een
schakelaar. De ventilatieroosters en klepraampjes in uw woning zorgen ervoor dat het mechanische ventilatiesysteem uw huis continu voorziet van frisse lucht. Het is dan ook belangrijk dat u deze roosters en raampjes open zet. Het mechanische ventilatiesysteem verbruikt weinig stroom. Op het mechanische ventilatiesysteem kunt u een afzuigkap aansluiten. Let er dan wel op dat u een motorloze afzuigkap installeert. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met ons.