Servicekosten
U betaalt maandelijks via de huur een voorschot op uw servicekosten en eventuele stookkosten.

Service- en stookkosten
Onder servicekosten vallen onder andere elektriciteitsverbruik en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten, tuinonderhoud en glasbewassing. Als u naast de servicekosten ook nog stookkosten heeft, dan betaalt u daarvoor maandelijks een voorschot. De service- en stookkosten van uw woongebouw komen bovenop uw kale huur.

Verrekening van voorschotten
De voorschotten die u betaalt, zijn niet altijd gelijk aan de werkelijke kosten. Daarom vindt jaarlijks een verrekening plaats. In dit geval gaat het om de afrekening van de service- en stookkosten over het jaar 2016.

Betalen
Als u Dunavie heeft gemachtigd de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan incasseert Dunavie ook de afrekening servicekosten automatisch.
Als u het niet eens bent met de automatische afschrijving, dan kunt u binnen 60 dagen uw bank opdracht geven het bedrag op uw rekening terug te storten.

Extra toelichting glasverzekering en rioolontstopping

Glaszekering;
Met een glasverzekering verzekert u zichzelf tegen de kosten van glasbreuk. Dit geldt zowel voor glas aan de buitenzijde van uw woning alsook voor glas aan de binnenzijde van uw woning. Door aanbesteding bij een andere verzekeraar een andere manier van verzekeren heeft Dunavie een grote besparing voor u kunnen realiseren. Voor woningen is de premie van € 1.26 naar € 0.80 per maand gegaan. Een besparing van € 0,46 per maand.

Rioolonstopping;
Ook voor Rioolontstopping is er een aanbesteding geweest. Helaas was een kleine kostenstijging naar € 0,46 van het ontstoppingsfonds niet te voorkomen (een stijging van € 0,06 per maand). Dit heeft te maken met gestegen arbeid- en materiaalkosten. Wel heeft Dunavie betere afspraken met Riool.nl kunnen maken zodat u zo min mogelijk last heeft als er onverhoopt een keer een verstopping bij u woning is.

Toelichting afrekening kosten
Meer informatie over de berekening leest u in ‘Toelichting afrekening kosten’.

Vragen?
Hier vindt u de meeste gestelde vragen en antwoorden. Heeft u specifieke vragen? U kunt deze sturen aan info@dunavie.nl onder vermelding van servicekosten en een duidelijke omschrijving van uw vraag.