Huurtoeslag

Wat is huurtoeslag?
Huurtoeslag is een tegemoetkoming in uw huurkosten. Of en hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt van verschillende dingen af. Zo telt mee of u alleen of met een partner of medebewoner woont, hoe oud u bent, hoeveel huur u betaalt en wat uw inkomen is. Als er iets in uw situatie verandert, kan dat invloed hebben op uw recht op of hoogte van de huurtoeslag. Geeft u wijzigingen dan ook altijd direct door aan de Belastingdienst.

Aanpassen huurtoeslag
Dunavie geeft het nieuwe huurbedrag door aan de belastingdienst. Uw huurtoeslag wordt niet automatisch aangepast. Dat gebeurt bij de jaarlijkse aangifte. Wilt u dat uw huurtoeslag direct wordt aangepast? Neem dan zelf contact op met de belastingdienst.

Aanvragen huurtoeslag
Op http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen leest u of u in aanmerking komt voor huurtoeslag en hoe u deze toeslag kunt aanvragen. Hier kunt u ook een proefberekening maken.

Contact belastingdienst
De belastingtelefoon 0800 0543 (gratis) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u een vraag over belastingen, toeslagen of betalingen? De Belastingdienst heeft een speciale balie waar u terecht kunt. U kunt een afspraak maken zodat u weet wanneer u aan de beurt bent, zonder wachttijden.

Recht op huurtoeslag op basis van inkomen, maar huurprijs te hoog?
Is uw inkomen gedaald omdat u bijvoorbeeld de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt, maar komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag omdat uw huurprijs te hoog is?
Stuurt u dan uw en van alle medebewoners de verklaring geregistreerd inkomen van de belastingdienst en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), verkrijgbaar via de gemeente, naar onze afdeling wonen. Samen kijken wij dan naar uw persoonlijke situatie en wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u een vrije sector woning? Dan wordt het helaas door de Woningwet onmogelijk gemaakt om deze te verlagen naar een prijs onder de € 710,68. Dit heeft te maken met de verplichte administratieve scheiding tussen sociale verhuur en verhuur van vrije sector woningen. Graag gaan wij met u in overleg over uw persoonlijke situatie en wat de mogelijkheden zijn.