< Terug naar overzicht

Dunavie verhoogt huur conform inflatie met 2,3%

12-04-2012

Woningcorporatie Dunavie uit Katwijk verhoogt de huur van haar woningen met een huurprijs tot € 664 per maand in 2012 met 2,3%. Voor 2012 heeft de regering de maximale huurverhoging vastgesteld op 2,3%. Dit is gelijk aan de inflatie van 2011. Dunavie gebruikt de huurinkomsten om te blijven investeren in het onderhoud van haar woningen en het bouwen van sociale huurwoningen.

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Nieuw is dat huurders met een gezamenlijk inkomen hoger dan € 43.000 vanaf 2012 waarschijnlijk een extra verhoging kunnen krijgen. Het kabinet is namelijk van plan om per 1 juli 2012 een inkomensafhankelijke hogere huurverhoging toe te staan. Hiermee wil het kabinet de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. De wijziging betekent dat huurders met een (gezamenlijk) inkomen boven de € 43.000 te maken kunnen krijgen met een extra huurverhoging van maximaal 5%. De Tweede Kamer heeft vandaag, donderdag 12 april, met dit wetsvoorstel ingestemd.

Deze wetwijziging sluit prima aan bij de de doelstellingen van Dunavie. Namelijk dat Dunavie financieel scheefwonen de komende jaren wil aanpakken zodat er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar blijven voor onze doelgroep.

Niet uitvoerbaar
Dunavie heeft van de Belastingdienst slechts voor de helft van haar huurders de benodigde inkomensverklaring ontvangen. Daardoor kan en wil Dunavie de inkomensafhankelijke huurverhoging om praktische redenen voor haar gehele bezit nog niet uitvoeren. Dunavie gaat de inkomensafhankelijke huurverhoging in 2013 zonder meer doorvoeren en informeert betreffende huurders nog schriftelijk over wat dat voor hen betekent.

< Terug naar overzicht