< Terug naar overzicht

Afronding onderhoudsproject Frederiksoord feestelijk gevierd met ijsjes en Hollandse hapjes.

29-06-2011

Op dinsdag 28 juni is het onderhoudsproject met verbeteringen van zeventig eengezinswoningen in Frederiksoord feestelijk afgerond.

Op de beide basisscholen die dicht bij de woningen liggen, deelde Dunavie waterijsjes uit. Voor bewoners was er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd waar onder het genot van een Hollands hapje en drankje nagepraat kon worden. De onderhoudscommissie werd in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme gedurende het project. In de wijk hingen -de eerder ontvangen- vlaggen uit.

Geslaagd onderhoudsproject met verbeteringen.
De eengezinswoningen aan het Seringenplantsoen en omgeving in Frederiksoord in Rijnsburg zijn gebouwd in 1972. Het complex bestaat uit een groep van veertien blokken met in totaal zeventig huurwoningen en acht verkochte woningen. Deze traditionele onge´soleerde doorzonwoningen bestaan uit gemetselde muren met houten kozijnen en een betonpannendak. In oktober 2010 is Dunavie gestart met een groot onderhoudsproject aan deze woningen. De woningen in de huurblokken kregen nieuw ge´soleerd dakbeschot met betonpannen. Verder zijn de kozijnen van alle woningen vervangen door kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas. De voordeuren zijn ook vervangen en om het woongenot te verhogen is mechanische ventilatie aangebracht. Nadat alle onderhoudsmaatregelen zijn getroffen, zijn de woningen weer zo goed als nieuw. Bijna de gehele buitenkant is vernieuwd of hersteld.

á

< Terug naar overzicht