< Terug naar overzicht

Nieuwe toekomst: van bedrijfsruimten naar zorgwoningen

26-09-2017

Maandag 25 September 2017 werd het startsignaal gegeven om de bedrijfsruimten in Rijnweide om te bouwen naar negen zorgwoningen voor cliënten van Stichting De Steenrots.

Een bijzondere samenwerking tussen Stichting De Steenrots, de bewonerscommisie van Rijnweide, gemeente en Dunavie. Wethouder Mostert, Piet Ouwersloot (bewonerscommissie Rijnweide), een cliënt van de Steenrots en Alfred Busser onthulden met elkaar een ‘symbolische’ boom. Deze boom, gemaakt door Kunst in Leegstand, symboliseert een nieuwe toekomst. Een prettig thuis voor de nieuwe huurders van de zorgwoningen en de bestaande huurders van het complex Rijnweide.
Alfred Busser (directeur-bestuurder Dunavie) geeft in zijn speech aan dit een bijzonder moment is. ‘Normaal gesproken vier je een feestje als het klaar is, hier vieren we een feestje vooraf. Er zijn tekeningen van de woningen, maar er is nog niets gerealiseerd. En wat het project nog meer bijzonder maakt, is dat een aantal van de nieuwe bewoners van deze zorgwoningen hier vanmiddag ook aanwezig is’. Alfred Busser maakt in zijn speech van de gelegenheid gebruik om Piet, Albert, Truus en Koos (bewonerscommissie Rijnweide), Ria van der Leer (Stichting de Steenrots) en Wethouder Mostert te bedanken voor de samenwerking om dit mogelijk te maken. Ook Piet Ouwersloot van de bewonerscommissie sprak zijn waardering uit over de samenwerking in het voortraject. “Het is leuk om dit mee te maken als bewoner. Ik hoop op een fijne tijd samen en ben blij dat we dit het met elkaar kunnen en mogen doen”.

Hoe is het begonnen?
Aanvankelijk waren er andere plannen. Tot eind 2015 werden deze panden verhuurd aan een bibliotheek, een kinderopvang en een zorginstelling. Na vertrek van deze partijen lukte het Dunavie niet om deze panden opnieuw te verhuren. Dunavie richt zich vanuit haar visie ook op bijzondere doelgroepen en kwam met Ria van der Leer van Stichting De Steenrots in gesprek over het realiseren van zorgwoningen in dit complex. Na intensief contact met de gemeente, stichting De Steenrots en de bewonerscommissie van de Rijnweide worden deze woningen in 2018 gerealiseerd.

Werkzaamheden bestaande woningen
Tegelijkertijd vinden er ook werkzaamheden plaats aan de bestaande 29 woningen binnen dit complex. Er wordt een nieuwe ketel geplaatst en de rookgasafvoer wordt vernieuwd. De bewonersruimte wordt verplaatst naar een grotere ruimte. Ook wordt de fietsenstalling vergroot en komt er een ruimte voor het plaatsen van scootmobielen. De werkzaamheden gaan ongeveer vijf maanden in beslag nemen.

 

< Terug naar overzicht