< Terug naar overzicht

Appartementencomplex in Rijnsburg krijgt naam

29-03-2017

Maandag 27 maart was het zover. De eerste huurders ondertekenden hun contract en kreeg het appartementencomplex in Rijnsburg zijn naam.

Wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser (directeur-bestuurder Dunavie) onthulden samen met de winnares mevrouw De Mooij de naam op het mooie appartementencomplex in Rijnsburg. Uit de velen inzendingen die Dunavie kreeg op haar prijsvraag ‘Verzin een naam en verdien eeuwige faam’ kon er maar een de beste zijn en dat was de inzending van mevrouw De Mooij. Zij bedacht de naam De Hornpoort. Jurylid Krijn van der Spijk en Alfred Busser feliciteerden de familie De Mooij niet alleen met het winnen van de prijs maar ook met hun mooie appartement in De Hornpoort. Dit appartement heeft een prachtig uitzicht.

Geslaagde verhuur
Op 27 december 2016 startte de inschrijving voor de sociale huurappartementen en de selectie vond eind februari 2017 plaats. De woningen zijn toegewezen aan 20 huurders van Dunavie, hiervan komen er zeventien uit Rijnsburg en drie uit Katwijk. Twaalf huurders zijn starter of laten een koopwoning achter en twee woningen zijn toegewezen aan stadsvernieuwingsurgenten. Zes woningen zijn toegewezen aan middeninkomensgroep en 28 woningen in het sociale huursegment.
De woningen gaan bewoond worden door een gevarieerd gezelschap met jong en ouder door elkaar. Dunavie wenst alle nieuwe bewoners van De Hornpoort heel veel woonplezier.

Dit appartementencomlex is onderdeel van het nieuwbouwplan De Horn. In de Horn zijn maximaal 410 woningen gepland. Dit wordt een mix van koop- en huurwoningen.

< Terug naar overzicht