< Terug naar overzicht

Brand Visserijschool naar verwachting geen belemmering voor uitvoeren van de voorgenomen plannen

16-03-2015

Zondagmorgen 15 maart 2015 is er brand geweest in de Visserijschool in Katwijk. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De huidige bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis en de meesten konden diezelfde middag weer terug. Alleen de bewoner van het gedeelte waar de brand is uitgebroken, kan nog niet terug en logeert voorlopig bij familie.Onderzoek
Op dit moment doet de technische recherche onderzoek naar de oorzaak van de brand. In opdracht van Dunavie wordt daarnaast onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen van de brand voor de technische staat van het gedeelte van de Visserijschool waar de brand is uitgebroken (monumentaal pand). De brandweer heeft de overige gebouwen vrijgegeven en deze bewoners zijn weer teruggekeerd. We verwachten dat de resultaten van het bouwtechnische onderzoek binnen een aantal weken bekend zijn. Dunavie gaat er vooralsnog vanuit dat de brand geen directe invloed heeft op de uitvoering van haar plannen, niet in ontwerp en ook niet in snelheid.

Verhuurde staat
In 2002 heeft Dunavie de Visserijschool aangekocht. Het visserijonderwijs was toen nog in het pand gevestigd. Evenals kinderopvangorganisatie KOK. Nadat deze organisaties zijn verhuisd naar andere locaties is het gebruik verhuurd via Interveste (antikraak). Op dit moment wonen er twaalf personen in.

Het plan
De Visserijschool is een gewilde plek om te wonen en daarom zijn we van plan het monumentale deel van de Visserijschool te verkopen aan Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie, die hier circa elf koopwoningen wil realiseren. De lage aanbouw aan de westzijde (waar voorheen de kinderopvang zat) wordt gesloopt en maakt plaats voor 21 huurappartementen van Dunavie. Dunavie hoopt in 2016 te kunnen starten met de uitvoering van haar plannen.

< Terug naar overzicht