< Terug naar overzicht

Dunavie viert 100 jaar volkshuisvesting met tentoonstelling

09-12-2014

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat in Katwijk de eerste woningbouwvereniging werd opgericht.

Rond 1900 woonden veel mensen in slechte omstandigheden. Vaak deelden meerdere gezinnen een huis. Met het oprichten van de Katwijksche Bouwvereeniging in 1914 werd een start gemaakt met de bouw van de Rooie Buurt.

Honderd jaar volkshuisvesting
Terugkijkend op honderd jaar volkshuisvesting is er veel gebeurd in Katwijk. De later opgerichte verenigingen De Brittenburg en Spinoza fuseerden tot SpiritWonen. En in 2010 fuseerde SpiritWonen met de KBV tot Dunavie. Inmiddels bezit Dunavie ruim 7.400 huurwoningen in Katwijk en er wordt nog steeds bijgebouwd. Daarmee wil Dunavie blijven doen wat we honderd jaar geleden al voor ogen hadden: woonruimte bieden aan mensen die niet zelfstandig in eigen huisvesting kunnen voorzien.

Unieke tentoonstelling
Ter ere van honderd jaar volkshuisvesting is er volgend weekend in het DunaAtelier een unieke tentoonstelling te zien. Honderden beelden (en enkele medewerkers van Dunavie) vertellen u over het ontstaan van de Katwijksche Bouwvereeniging in 1914 en hoe het daarna ging met huisvesting in Katwijk.

Gratis entree
De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Het DunAtelier, gelegen aan Boulevard 73, is geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is alleen te bezichtigen van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december 2014.

< Terug naar overzicht