< Terug naar overzicht

Dunavie sluit project Westerhaghe feestelijk af

03-11-2014

Donderdag 30 oktober was het feest in Westerhaghe ter ere van de oplevering van plandeel 3 en 4.

Dunavie had alle huurders, kopers en omwonenden van de betreffende woningen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in een tent ter plaatse. Meer dan honderd volwassenen en vijfentwintig kinderen hadden zich aangemeld. De middag was drukbezocht. Er was een hapje en een drankje en voor de kinderen stond een enorm springkussen klaar. Met deze plandelen is het hele nieuwbouwproject Westerhaghe afgerond.

Onder de gasten was ook Daan Binnendijk, oud wethouder van gemeente Katwijk. Hij was destijds als wethouder betrokken bij de start ven het project. Hij hield een korte speech en gaf het verloop aan van dit project. Hij haalde in zijn speech ook herinneringen op aan de “oude wijk” en het ontstaan van de naam Westerhaghe, lang geleden. Om met zijn woorden te spreken: “Waar is de tijd gebleven”. Hij sloot zijn speech af door de bewoners te feliciteren met hun nieuwe woning en wenste hen veel woonplezier.

Sloop en nieuwbouw
Het totale project bestond uit de sloop van 310 appartementen en de bouw van 383 nieuwe woningen, onderverdeeld in 189 koopappartementen, 52 koopeengezinswoningen en 142 huurappartementen. In samenwerking met de Vereniging van Huntington, Dunavie en Topaz zijn zes appartementen aangepast ingericht voor alleenstaanden in de eerste fase van de ziekte van Huntington. Het hele project werd gebouwd door bouwbedrijf Heijmans. De bewoners zijn blij, één van hen vertelde: "Als vrienden op visite komen, zeggen zij allemaal: Wat heb jij een prachtige woning"! Kortom: een project om trots op te zijn.

< Terug naar overzicht