< Terug naar overzicht

Actie Dunavie en brandweer ‘Blijf uit de rook’

23-10-2014

Dunavie heeft vrijdag 17 oktober haar jaarlijkse brandpreventieactie gehouden aan de Prins Berhardlaan in Katwijk.

Oktober is de maand van de brandpreventie. Het thema van dit jaar is "Blijf uit de rook". Met deze actie wordt het belang van brandveiligheid en het hebben van rookmelders in de woning benadrukt.

Demonstratie
Om 16.45 uur onstond er rook in de brandgang onder de flat, waarop de brandweer werd ingezet. Onder leiding van "commandant" Alfred Busser, directeur van Dunavie, ging de brandweer op zoek naar het slachtoffer. Door de ontstane rookontwikkeling was het zicht beperkt. Gelukkig werd het slachtoffer, gespeeld door een medewerker van Dunavie, gevonden en veilig naar buiten gebracht door de brandweer. Hierna konden belangstellenden in de brandgang zelf ervaren hoe het is om in rook te lopen. Tevens was er foldermateriaal over brandpreventie beschikbaar en werden de belangstellenden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen.

Rookmelders
Dunavie vindt het belangrijk huurders bewust te maken van het belang van een rookmelder in de woning. Rookvergiftiging is helaas de meest voorkomende doodsoorzaak bij brand. Rookmelders kunnen weliswaar geen brand voorkomen maar geven wel een waarschuwing af. Alle aanwezigen kregen na afloop een rookmelder van Dunavie mee naar huis. Voor huurders geldt nog steeds dat zij bij Dunavie een rookmelder kunnen kopen voor € 10 per stuk (winkelwaarde € 24,95). Bij aanschaf ontvangt u een plaatsingsadvies. Lukt het u niet zelf, dan helpen of adviseren wij u met het plaatsen van de rookmelder in de woning.

 

 

< Terug naar overzicht