< Terug naar overzicht

Dunavie laat Duyfrakkers kennismaken

13-10-2014

De kantine van Valken ’68 vormde donderdag 2 oktober het decor van een kennismakingsbijeenkomst voor de nieuwe bewoners van ’t Duyfrak.

Een aantal van hen woont sinds kort in de nieuwe wijk, de rest krijgt binnenkort de sleutel van hun nieuwe woning. Onder het genot van een hapje en een drankje konden huurders kennis maken met hun nieuwe buren.

99 sociale huurwoningen
Dunavie realiseert dit jaar in totaal 99 sociale huurwoningen in deze nieuwbouwwijk: 36 appartementen en 63 eengezinswoningen. Tien eengezinswoningen zijn al in februari opgeleverd, de overige woningen werden in juli toegewezen en worden tussen juli en november 2014 opgeleverd.

Leer je buren kennen
“Ik heb allebei m’n buren gesproken en we hebben alvast ideeën uitgewisseld over de schutting die we komend voorjaar willen plaatsen”, aldus een enthousiaste bewoner van de nieuwe wijk. Anderen wisselden tips en contactgegevens uit. Handig, vindt Stella van Veen: “Iedereen zit toch in dezelfde situatie. Je verhuist naar een nieuwe wijk met nieuwe buurtbewoners, dan is het wel leuk om te weten wie je buren zijn en elkaar beter te leren kennen.”

Leefbaar, duurzaam en betaalbaar
Wethouder Willem van Duijn roemde de leefbaarheid van de wijk en de duurzaamheid en betaalbaarheid van de woningen, die inderdaad uitstekend geïsoleerd zijn en voor een deel voorzien van zonnecollectoren. Samen met directeur Mark Niersman van Niersman Bouw Ontwikkeling Vastgoed, Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw en Bert Veldman, projectontwikkelaar bij Dunavie, stapelde hij vier blokken op elkaar die symbool stonden voor het bouwen aan ‘t Duyfrak. Daarna werd de kersverse bewonerscommissie in het zonnetje gezet.

Meer informatie
Begin 2015 wordt gestart met fase 4 van ’t Duyrak: 24 appartementen en 7 eengezinswoningen die worden opgeleverd begin 2016.

Actuele informatie over dit nieuwbouwproject en huren in ’t Duyfrak vindt u op onze facebookpagina DunavieKatwijk en op www.dunavie.nl
< Terug naar overzicht