< Terug naar overzicht

Dunavie helpt Voedselbank Katwijk aan andere ruimte

26-05-2014

Na de zomervakantie verhuist de voedselbank naar locatie Noordeinde 34a in Rijnsburg

Na een intensieve zoektocht is het de voedselbank gelukt een passende ruimte te vinden. De voedselbank zit op dit moment aan het Cleijn Duinplein in Katwijk. Deze locatie is echter te klein geworden. De voedselbank neemt naar verwachting na de zomervakantie haar intrek in het achterste gedeelte van de bedrijfsruimte van woningcorporatie Dunavie aan het Noordeinde 34a in Rijnsburg. Deze locatie is zeer geschikt vanwege de grote oppervlakte en het binnenterrein waar leveranciers en bezoekers aan de voedselbank hun auto of fiets prima kunnen parkeren. Daarmee ontstaat er geen parkeerdruk voor de omliggende straten.

Verbouwen
De komende tijd wordt de ruimte verbouwd om zo praktisch mogelijk te kunnen werken.

Uitdeelpunt Hoornes
Voor klanten van de voedselbank die lastig naar Rijnsburg kunnen komen, opent de voedselbank een uitdeelpunt in de Hoornes in Katwijk. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een geschikt uitdeelpunt.

Informatie en Open huis
Inmiddels zijn alle betrokkenen en de direct omwonenden ge´nformeerd. Om kennis te maken met haar nieuwe buren, organiseert de voedselbank voor de omwonenden en andere ge´nteresseerden na de zomer een open huis. Informatie hierover volgt op een later moment.

Voedselbank Katwijk
De Voedselbank Katwijk is gestart op 2 juni 2006. Momenteel (mei 2014) maken 120 huishoudens (301 personen waarvan 150 kinderen) gebruik van de voedselbank. Dankzij giften en de enorme hulp van kerken, scholen, winkeliers en verenigingen lukt het om iedereen te helpen. Meer informatie over de voedselbank Katwijk staat op www.voedselbankkatwijk.nl.

Dunavie
Dunavie is de woningcorporatie in de gemeente Katwijk. Naast het verhuren van woningen verhuurt Dunavie ook een aantal bedrijfsruimten. Het verhuren van maatschappelijk vastgoed, zoals bedrijfsruimte aan de voedselbank, past goed bij de missie van Dunavie. Meer informatie over Dunavie staat op www.dunavie.nl.
< Terug naar overzicht