< Terug naar overzicht

Dunavie koopt 16 appartementen van Bouwfonds

21-11-2013

Dunavie koopt 16 nieuwbouwappartementen van Bouwfonds Ontwikkeling in het Havenkwartier in Katwijk. Vandaag tekenden Dunavie en Bouwfonds de koopovereenkomst. De huurappartementen zijn onderdeel van totaal 60 appartementen in het gebouw ‘Atlantic’ aan de jachthaven van Katwijk aan Zee. Naar verwachting wordt in het eerste helft van 2014 gestart met de bouw van het complex.

Huurappartementen
De 16 sociale huurappartementen van het type Oyster, hebben een woonoppervlakte van circa 80 m2 en hebben 2 slaapkamers en een balkon op het westen. De woningen hebben een 3 sterren toegankelijkheid en zijn daarmee uitermate geschikt voor de doelgroep senioren. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig A++label. De bouw start naar verwachting in het eerste helft van 2014 en gaan in het laatste kwartaal van 2015 in de verhuur. Bert Veldman, projectontwikkelaar bij Dunavie: 'Met de aankoop van de 16 appartementen kunnen we een deel van de appartementen beschikbaar stellen voor de huursector in Katwijk en daarmee dan ook 16 huurders blij maken met een prachtig nieuwbouwappartement in een bijzondere woon- en leefomgeving, vlak bij het centrum van Katwijk aan Zee.'

Koopappartementen
De verkoop van de 44 koopappartementen en penthouses is gestart en verloopt heel voorspoedig. Koopsommen voor de appartementen zijn vanaf € 209.950 v.o.n. inclusief eigen parkeerplaats en tot €995.950 v.o.n. voor het unieke penthouse Centaur XL op de zevende verdieping. Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds Ontwikkeling: 'Dit penthouse heeft een woonoppervlakte van circa 227 m2 met maximaal profijt van de zon op een van de zeven terrassen. Deze bijzondere woning kan opgesplitst worden in een ‘hoofdgedeelte’ en bijvoorbeeld een ‘pied-à-terre’, een semi-zelfstandig gastenverblijf of zorgwoning met 2 stallingsplaatsen in de overdekte garage. Een verdieping lager is een kleiner penthouse beschikbaar met de naam Centaur met vergelijkbare mogelijkheden voor € 695.950 v.o.n.'

Verkoopavond
Voor geïnteresseerden in een koopwoning organiseert Bouwfonds donderdag 28 november een verkoopavond bij de Rabobank in Katwijk, aan Rogstraat 2 in Katwijk. Tussen 19.00 en 20.30 uur kan men informatie inwinnen over het wonen in het Havenkwartier en de appartementen 'Atlantic'. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de hypotheekadviseurs van de Rabobank.

 

Over het Havenkwartier
Het gebied rondom de haven in Katwijk ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. Het Havenkwartier is het nieuwbouwplan in Katwijk aan Zee, gelegen tussen de Industrieweg, de Haringkade en de jachthaven, op maximaal 10 minuten loopafstand van het strand. In het Havenkwartier worden diverse typen gezinswoningen, appartementen en statige herenhuizen gerealiseerd. Eind juni 2013 begon de bouw van de eerste fase van twintig eengezinswoningen. Voor meer informatie: http://www.havenkwartierkatwijk.nlof bel met Bouwfonds (015) 276 04 00 of De Leeuw Makelaardij (071) 405 16 16. Passend bij het karakter van een jachthaven komt ook in het Havenkwartier detailhandel en horeca met terras. Er is nog 1 unit beschikbaar. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij Bouwfonds.

 

Over Bouwfonds Ontwikkeling
Bouwfonds Ontwikkeling is een ontwikkelaar van integrale woongebieden en kleinschalige multifunctionele projecten. Het bedrijf is onderdeel van Rabo Vastgoedgroep, de vastgoedonderneming van Rabobank. In Nederland is Bouwfonds al jarenlang marktleider op binnenstedelijke en uitleglocaties en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit van ons land. Sinds 1946 heeft Bouwfonds meer dan 285.000 woningen gerealiseerd. Onder de naam Bouwfonds Property Development is sinds 1993 ook internationaal een sterke positie opgebouwd, met een plaats in de top-3 van woningontwikkelaars in Duitsland en in de top-10 in Frankrijk.

 

 

 

 

 


 

 

 


 

< Terug naar overzicht