< Terug naar overzicht

Bewoners Cleijn Duinplein tevreden met resultaat onderhoudsproject

17-10-2012

Voor de zomer heeft Dunavie de onderhoudswerkzaamheden aan het Cleijn Duinplein officieel en feestelijk opgeleverd. Na de oplevering hebben wij de bewoners gevraagd naar hun mening over het uitgevoerde onderhoudsproject in hun complex. De bewoners blijken tevreden over het resultaat van de werkzaamheden, hoe het onderhoud is uitgevoerd en hoe de werkzaamheden door Dunavie zijn begeleid.

Communicatie
In dit project hebben we veel aandacht besteed aan de communicatie met de bewoners. Aan ieder huishouden is een persoonlijk bezoek gebracht om de werkzaamheden toe te lichten en de persoonlijke omstandigheden te inventariseren. Het betrof een ingrijpend project. Dunavie heeft de bewoners daarom aangeboden tijdens het groot onderhoud gebruik te maken van een logeerwoning. Een groot deel van de bewoners heeft gekozen voor dit aanbod. Dit heeft de overlast door de werkzaamheden in de woning voor de bewoners beperkt tot het minimum. Verder heeft Dunavie een modelwoning ingericht zodat bewoners vooraf een goed beeld kregen van het uiteindelijke resultaat.

De werkzaamheden
In augustus 2011 is aannemer Heembouw, in opdracht van Dunavie, gestart met de werkzaamheden aan het complex Cleijn Duinplein 1-155. De uitstraling van het woongebouw is verbeterd door het opknappen van de gevels en de vernieuwing van de entrees. Isolatie van de buitengevels, het aanbrengen van HR++ glas en de vervanging van de voor- en balkondeuren maken de woningen beter geïsoleerd. In de woningen zijn de keukens en het sanitair vervangen en is een mechanische ventilatie aangebracht. Op het dak van dit complex zijn warmtepompen geplaatst. Deze pompen zorgen ervoor dat de buitenlucht wordt omgezet in warmte en vervolgens wordt gebruikt om het water bijvoorbeeld op te warmen voor de centrale verwarming. Ook wordt de warme lucht die uit de woning wordt gezogen door de mechanische ventilatie opgevangen en wordt deze warmte opnieuw gebruikt. Al deze energiebesparende maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat het energielabel van deze woningen van gemiddeld G naar gemiddeld label B is gegaan. Naast deze energiemaatregelen is ook alleen hout met het FSC-keurmerk gebruikt. Energiebesparing en duurzaamheid liepen als een rode draad door dit project. Beide zijn een belangrijk uitgangspunt voor Dunavie. Om goed te meten of de energiebesparende maatregelen ook doen wat ze beloven, sturen we na de winterperiode wederom een enquête aan de bewoners.

Verbeterpunten
Over het algemeen waren de bewoners erg tevreden. Toch zijn er altijd zaken die anders of beter kunnen. Ook die hebben we geïnventariseerd en nemen we mee in onze volgende projecten.

< Terug naar overzicht