MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Trotse bewoners nemen sleutels in ontvangst van hun appartement in Lavendel

08-03-2012

Afgelopen dinsdag 6 maart kregen de bewoners die hun intrek nemen in de huurwoningen van de Noordmanshof in Rijnsoever Noord officieel hun sleutel uitgereikt.

De Noordmanshof is een zorglocatie van Philadelphia en maakt onderdeel uit van het complex Lavendel, waarvan de koopwoningen enkele weken geleden werden opgeleverd.

Philadelphia Zorg huurt in Lavendel 28 appartementen van Dunavie. In de appartementen komen mensen met een verstandelijke beperking te wonen. Er zijn ook vier gemeenschappelijke ruimtes waar zij gebruik van kunnen maken.

Op initiatief van een oudergroep heeft Dunavie in samenwerking met gemeente Katwijk, Philadelphia Zorg en VORM Bouw & Ontwikkeling het appartementencomplex ontwikkeld waarin deze bijzondere doelgroep onder begeleiding zelfstandig kan wonen.

De sleuteloverdracht was een feestelijke bijeenkomst, waarbij de bewoners niet alleen de sleutel van hun woning kregen overhandigd, maar ook kadoís voor de gemeenschappelijke ruimtes. Dunavie overhandigde een grote symbolische sleutel die als kapstok kan dienen in de entree en vier plantenbakken voor op de balkons en het terras. Van VORM krijgen de bewoners op een later moment een canvas met een foto van de uitreiking.

De vertegenwoordigers van Dunavie, Philadelphia en VORM spraken vol trots over de totstandkoming en het resultaat van het project. Daarna kregen de 28 bewoners hun sleutel uitgereikt. Na de officiŽle handelingen was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje de decoratieplannen te bespreken met familie en vrienden.
< Terug naar overzicht