MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Appartementengebouw Rhijnluststraat opent met ballonnen

17-06-2011

Donderdag 16 juni was het dan zo ver: door een enorme ballonnenstrik los te knippen, openden wethouder Daan Binnendijk, Gerard Schreurs (Gemiva-SVG Groep) en Alfred Busser (Dunavie) samen met een aantal enthousiaste bewoners het appartementengebouw aan de Rhijnluststraat 2-42 in Katwijk (nieuwbouw ’t Sandt).

Nieuwbouw gereed
Met de opening van het appartementengebouw is de nieuwbouw in ’t Sandt afgerond. Dunavie heeft hier een mix aan woningen gebouwd: een appartementengebouw met vrije sector- en sociale huurwoningen en 14 appartementen met bijbehorende gemeenschappelijke ruimte voor het begeleid wonen project van de Gemiva-SVG Groep.
Verder bevinden zich in het gebouw zestien drie- en vierkamer eengezinswoningen. Deze woningen zijn voorzien van vloerverwarming en uitgerust met een energielabel A+. Dat houdt in dat de woningen energiezuinig zijn. De nieuwbouw is ontworpen door HVE architecten in een authentieke en karaktervolle architectuur.

Begeleid wonen
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim vierduizend mensen met een handicap. Aan de Rhijnluststraat kunnen bewoners in een eigen appartement wonen én beroep doen op begeleiding die altijd aanwezig is. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider, die regelmatig in zijn of haar woning langskomt. Maar ook bij vragen of problemen tussendoor is er altijd een begeleider beschikbaar. Er is ook een Trefpunt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten.
Geschiedenis
In het plangebied van ’t Sandt stonden tot 2009 drie galerijflats uit de jaren zestig, met in totaal 45 huurappartementen. De woningen waren kwalitatief verouderd. Door het ontbreken van liften waren de woningen niet geschikt voor ouderen of mindervaliden. De woonomgeving was gedateerd. De flats zijn in 2009 gesloopt in opdracht van Dunavie.


< Terug naar overzicht