MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Eerste sleutel 't Sandt uitgereikt

08-02-2011

Woensdag 2 februari om 9.00 uur is de eerste sleutel van de nieuwbouwwoningen in de nieuwbouwwijk ’t Sandt in Katwijk uitgereikt. Dunavie heeft op deze locatie een mix van woningen gerealiseerd: acht vierkamer- en acht driekamerwoningen, twintig appartementen en één gemeenschappelijke ruimte. De eengezinswoningen zijn voorzien van vloerverwarming en uitgerust met een energielabel A+. Dat houdt in dat de woningen energiezuinig zijn. De nieuwbouw is ontworpen door HVE architecten in een authentieke en karaktervolle architectuur.

Te huur

Inmiddels zijn de acht vierkamerwoningen en vijf driekamerwoningen verhuurd. Op dit moment zijn er nog drie ruime driekamerwoningen beschikbaar. De huurprijzen van deze driekamerwoningen liggen op circa Ä 700,00 per maand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dunavie.

Appartementen

Dunavie bouwt ook twintig nieuwbouwappartementen op deze locatie. De zeven sociale huurapartemententen worden binnenkort via Woonzicht.nl aangeboden. De overige dertien appartementen en de gemeenschappelijke ruimte zijn ontwikkeld voor en in samenwerking met Gemiva-SVG Groep. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4000 cliŽnten met een verstandelijke beperking. Het gaat in dit project om zelfstandig wonen met begeleiding.

Geschiedenis

In het plangebied van†'t Sandt stonden tot 2009 drie galerijflats uit de jaren zestig, met in totaal 45 huurappartementen. De woningen waren kwalitatief verouderd. Door het ontbreken van liften waren de woningen niet geschikt voor ouderen of mindervaliden.
De woonomgeving was gedateerd. De flats zijn in 2009 gesloopt. Eťn oud bewoner keert terug in de nieuwbouw.


†Dunavie opzichter Marius Guijt reikt de sleutel uit aan de nieuwe bewoners.

< Terug naar overzicht