MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Ondertekening koopovereenkomst 24 appartementen in De Horn

19-12-2017

Woningcorporatie Dunavie koopt 24 nieuwbouwappartementen in De Horn fase 2 te Rijnsburg van gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling.

Woensdag 13 december 2017  tekenden Dunavie en BPD de koopovereenkomst. Om de appartementen ook in de toekomst in de betaalbare sector te houden, is gekozen voor het verhuren van deze woningen. Zo spelen BPD en Dunavie in op de woonbehoefte in Rijnsburg.

Alfred Busser, Directeur van Dunavie: "Deze 24 prachtige, karakteristieke en duurzame nieuwbouwappartementen zijn een waardevolle toevoeging voor ons woningbezit. Hiermee kunnen we straks mensen heel blij maken". Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager bij BPD vult aan: "Met de verkoop van de 24 appartementen aan Dunavie kunnen we deze appartementen beschikbaar houden voor de sociale huursector in Rijnsburg."

Kleinschalig appartementengebouw
De 24 sociale huurappartementen bevinden zich in een kleinschalig, drielaags appartementengebouw aan een groot plantsoen in het deelplan Vliet. De appartementen zijn voorzien van karakteristieke details zoals ramen met roeden en dakkapellen. Door de subtiele contrasten en fraaie kleurstellingen sluiten ze perfect aan bij de andere woningen in de wijk. Alle appartementen hebben een royale woonkamer, 2 slaapkamers en een tuin of balkon. De huurappartementen zijn onderdeel van De Horn fase 2 met in totaal 83 woningen in de deelgebieden Vliet en Vlieteiland. Naar verwachting worden de appartementen in de tweede helft van 2019 opgeleverd.

Over De Horn
Nieuwbouwwijk De Horn krijgt veel groen en ruimte, waardoor je hier straks heel ontspannen woont. De opzet van de wijk is ontworpen met respect voor de historie. Op prachtige wijze krijgen de vondsten uit het Merovingische tijdperk een rol in het Merovechpark en de oude Vliet meandert straks weer door de buurt heen. Vanuit de wijk vaar je zo naar het Oegstgeesterkanaal richting het centrum van Leiden, de Kagerplassen of verder.

 

< Terug naar overzicht