MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Officiele eerste paal nieuwbouw Hoorneslaan geslagen

19-06-2017

Woensdag 14 juni is de eerste officiële paal geslagen door wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser (directeur-bestuurder) van Dunavie. Hiermee is de bouw van de 87 toegankelijke, energiezuinige sociale huurwoningen met lift gestart. Na de officiële handeling pakten de heren Van der Plas (KBM Groep), wethouder Van der Spijk en Alfred Busser een cadeau uit dat symbool stond voor de kleuren van de wanden in de nieuwe entrees, groen, oranje en blauw.

Duurzame toegankelijke appartementen
De appartementen zijn onderverdeeld in drie woonblokken van elk 29 appartementen met lift en zijn goed toegankelijk, ook voor senioren. De appartementen worden ondergebracht in drie gelijkvormige woonblokken van vier bouwlagen en verschillen onderling alleen in steenkleur en kleur van de entrees.
De twee-, drie-, en vierkamerwoningen variëren van 62 tot 89 m2. Door op de koppen van de woonblokken steeds twee appartementen te draaien ontstaat er een meer gevarieerd gevelbeeld en hiermee ook mooie balkons en woonkamers op de oost- en westkopgevels.

Op het dak worden vijf zonnepanelen aangebracht, hiermee wordt energie gehaald uit natuurlijke bronnen om de energiekosten te beperken. Alfred Busser: “Bij ieder project wordt nagedacht over verbetering. Wij doen dit ten slotte voor de toekomst van de nieuwe bewoners”.

Architect en aannemer
KAW architecten uit Rotterdam heeft de appartementen ontworpen. Zij zijn erin geslaagd om een mooi staaltje van moderne baksteenarchitectuur te ontwerpen. Voor de KBM Groep uit Katwijk ligt de uitdaging om de woningen binnen de planning te bouwen. Wethouder Van der Spijk: “Het is mooi dat een Katwijkse aannemer de bouwwerkzaamheden gaat verrichten met als mooie bijkomstigheid hun kantoor dichtbij de bouwplaats”.

Planning
De oplevering van de appartementen gebeurt per woonblok. Als alles volgens planning verloopt, zal dit naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn. We kunnen dan de toekomstige bewoners een “Prettig thuis” bieden.

Wat ging er aan vooraf?
Begin 2015 besloot Dunavie de drie flats aan de Hoorneslaan (402 tot en met 592) in Katwijk te slopen. Renovatie was geen optie voor de 96 woningen. Oktober 2016 verhuisde de laatste bewoner uit het complex. Januari 2017 ging de sloophamer door de drie flats, Hiermee werd een start gemaakt voor de bouw van de nieuwe appartementen.

< Terug naar overzicht