MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Sloop complexen Dunavie in Hoornes Noord Oost gestart

16-01-2017

Maandag 9 januari 2017 was het zover en ging de sloophapper van sloopbedrijf RGS Groep door het eerste blok van de drie flats aan de Hoorneslaan.

Twee jaar nadat de bewoners van deze flats het sloopbericht persoonlijk van Dunavie te horen kregen. Voor sommigen een opluchting en voor anderen een sentimenteel moment. De sloop van deze flats maakt het mogelijk om op deze plek te herbouwen. De planning is om begin juni een start te maken met de bouw van 87 energiezuinige en goed toegankelijke sociale huurappartementen met lift. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden van de komende tijd.

Wat ging aan de sloop vooraf?
Weken aan voorbereiding ging hieraan vooraf. Nadat eind november het laatste gezin verhuisde naar een ander woning kon de voorbereiding aan de sloop beginnen. Allereerst werd het sloopgebied ingericht en met hekken afgezet om vervolgens te starten met asbestverwijdering. In de afgelopen anderhalf jaar hebben alle 96 huishoudens een andere woning betrokken. 80 huishoudens binnen Katwijk en 16 huishoudens buiten Katwijk.

Slopersduo voor even
Op woensdag 11 januari 2017 klommen wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser, directeur-bestuurder van Dunavie gezamenlijk in de kraan om een ‘hap’ uit het tweede blok van de woningen aan de Hoorneslaan te nemen. Deze handeling bekrachtigde symbolisch het besluit van sloop en nieuwbouw van Dunavie en de gemeente Katwijk.

Puinruimen
Het proces van sloop en puinruimen neemt ongeveer drie weken in beslag. Daarna is het de beurt aan het bedrijf IDDS om archeologische onderzoek te doen, dit neemt ook ongeveer drie weken in beslag. Daarna kunnen de voorbereidingen getroffen worden om te kunnen starten met de bouw van de 87 sociale huurappartementen.

Met de bouw van deze appartementen krijgt de entree van Katwijk Noord-Oost een nieuw gezicht.

 

 

< Terug naar overzicht