MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Duurzaamheid in Secr. Varkevisserstraat

09-01-2017

Fase 1 en 2 van het groot onderhoud in en rond de Secr. Varkevisserstraat zijn afgerond.

Dunavie is in februari van dit jaar gestart met een verduurzaming van 162 huurwoningen. De woningen worden voorzien van nieuwe houten kozijnen met HR++ dubbelglas, nieuwe dakgoten en geïsoleerde daken. Ook kregen de woningen nieuwe voordeuren en nieuwe dakkapellen. De woningen aan de Varkevisserstraat 205 t/m 243 hebben dankzij deze maatregelen een A-label verkregen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de overige woningen van de Secretaris Varkevisserstraat en De Waal Malefijtstraat. Een aantal woningen is eind dit jaar gereed gemaakt. Aan de overige woningen in deze twee straten wordt gewerkt tussen januari en november 2017.

Een A-label voor deze woningen is verkregen door de nieuwe HR++ beglazing, dak- en gevelisolatie, een HR-Eco combiketel en nieuwe CO2 gestuurde ventilatiesystemen. Bewoners ervaren dankzij deze maatregelen een woning die sneller en langer warm zal zijn. Ook zullen ze minder last hebben van tocht door nieuwe kozijnen en een nieuwe voordeur met volledige kierafsluiting. De voorgevels kregen klepramen. De woningen van bewoners die kozen voor de Climarad en zonnepanelen benaderen een A+ label.

De laatste fase bestaat uit een aantal koop en huurwoningen aan de Schoolstraat en Secr. Varkevisserstraat. Op dit moment zijn de voorbereidingen hiervoor in volle gang.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met Harmke Haga, adviseur PR & communicatie, op telefoonnummer 06 127 374 50.

< Terug naar overzicht