MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Plannen Visserijschool gepresenteerd aan omwonenden

21-12-2016

Dunavie en HVE architecten presenteerden dinsdagavond 20 december het plan voor de Visserijschool en de nieuwbouw ernaast aan omwonenden en belanghebbenden.

Tijdens een inloopbijeenkomst konden bezoekers de tekeningen en maquette bekijken van de Visserijschool en de nieuwbouw. De Visserijschool wordt gerestaureerd en daarmee worden er 11 koopwoningen gerealiseerd. De lage aanbouw wordt gesloopt en maakt plaats voor 21 sociale huurappartementen. Naast een paar kritische vragen, reageerden de aanwezigen enthousiast op de plannen.

Na de presentatie aan de klankbordgroep en het indienen van het plan bij de gemeente begin dit jaar, heeft Dunavie hard gewerkt om de terugkoppeling van belanghebbenden daar waar mogelijk te verwerken in het ontwerp. Nu was de tijd gekomen om de plannen te presenteren aan de omwonenden. Behalve het ontwerp en de plattegronden van het gemeentelijk monument en de nieuwbouw werd ook de buitenruimte in beeld gebracht. Drie dames die vanuit hun woning uitkijken op de Visserijschool, zijn blij met het ontwerp: “Het ziet er prachtig uit. Misschien gaan we er in de toekomst zelf wel wonen”.

Sinds de aankoop in 2002 van de Visserijschool en in 2008 van het benzinestation, is Dunavie met veel partijen in gesprek geweest over de locatie. Daarbij zijn er naast woningbouw ook veel andere bestemmingen onderzocht. Uiteindelijk is woningbouw de enige haalbare bestemming gebleken. ”We zijn ervan overtuigd dat dit het best haalbare plan is voor de Visserijschool. De sfeerbeelden laten zien dat het uiteindelijke resultaat goed past in de omgeving, zonder daarbij af te doen aan het karakteristieke uiterlijk van de Visserijschool”, aldus Alfred Busser, directeur Dunavie. Ook de gemeente Katwijk wil meewerken aan dit plan.

Dunavie hoopt in het belang van het monument en van de direct omwonenden dat ze de locatie snel weer een goede uitstraling kan geven. Het aanvragen van de omgevingsvergunning staat in de zomer van 2017 gepland.< Terug naar overzicht