MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Nieuwe start voor bewoners complexen Dunavie in Hoornes Noord Oost

31-10-2016

Begin 2015 besloot Dunavie de drie flats aan de Hoorneslaan (402 t/m 592) in Katwijk te slopen. Renovatie was niet mogelijk voor de 96 woningen. Binnen enkele weken verhuist het laatste gezin uit het complex.

Dunavie is blij dat bewoners van de drie flats een nieuw thuis hebben gevonden. 74 bewoners hebben een nieuwe plek gevonden in Katwijk. De overige bewoners hebben een thuis gevonden in de nabije omgeving van Katwijk. Een enkeling heeft er voor gekozen om wat verder weg te gaan wonen. De bewoners mochten met voorrang reageren op een woning op Woningnet vanwege hun stadsvernieuwingsurgentie. Slechts bij twee woningen heeft Dunavie actief bemiddeld.


Voorbereidingen sloop
Het Sloopbedrijf RGS groep informeerde bewoners rondom de drie flats de afgelopen dagen over de start van voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. Het werkterrein wordt ingericht en er worden verkeersmaatregelen getroffen om de veiligheid in- en rondom het project te garanderen. Ter hoogte van de Boekhorststraat en de Suurmondstraat worden de straten afgezet. Het verkeer kan via de Helmbergweg en de Biltlaan de wijk in en uit. Een overzicht van het werkterrein vindt u hier.

Eind november start RGS groep met het plaatsen van het hekwerk rond de drie woonblokken. In het begin worden vooral werkzaamheden in de woning verricht. De sloop van de woonblokken start naar verwachting begin januari en zal begin april 2017 zijn afgerond. In het sloopproces wordt stofoverlast en vervuiling tegengaan op verschillende manieren zoals sproei installaties en speciale sloopmethodes.

Op de plek van de flats worden door Dunavie circa 87 goede, energiezuinige en toegankelijke sociale huurappartementen met lift gebouwd. De nieuwbouw start in juni 2017.

< Terug naar overzicht