MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Hoogste punt voor nieuwbouwappartementen Gemeentewerf

04-10-2016

Vrijdag 30 september was het zover. De nieuwbouw van het appartementencomplex op het voormalig terrein van de Gemeentewerf bereikte het hoogste punt. KBM Groep bouwt in opdracht van Dunavie 34 appartementen voor de sociale verhuur. Krijn van der Spijk (wethouder gemeente Katwijk) en Alfred Busser (directeur-bestuurder van Dunavie) plaatsten de vlag in top en met het oplaten van 34 gekleurde ballonnen was het hoogste punt een feit. Dit heugelijke feit vierde Dunavie samen met de bouwvakkers van de KBM Groep, de direct omwonenden en betrokkenen aan het project. Hiermee werden de harde werkers van de KBM Groep in het zonnetje gezet.

Trots
Zowel Alfred Busser en Krijn van der Spijk spraken hun waardering uit voor het project: “Een fantastisch plek om te wonen met een geweldig uitzicht”. Architectenburo DP6 heeft niet alleen een mooi ontwerp neergezet waardoor het een compact gebouw gaat worden, ook aan de duurzaamheid is gedacht. Elke woning krijgt drie zonnepanelen aangesloten op de eigen meter om stroom op te wekken. Krijn van der Spijk zei in zijn speech hierover: “Duurzaamheid is ook een belangrijk punt op de agenda van de gemeente, het is belangrijk energie te halen uit natuurlijke bronnen”.

De bouw van de 34 driekamer appartementen op het voormalig terrein van de Gemeentewerf verloopt voorspoedig. De verwachte oplevering van de woningen is maart 2017. De planning is dan ook om de woningen eind november via WoningNet aan te bieden tegen een maximale huurprijs van € 710. De driekamer appartementen hebben een gebruiksoppervlakte tussen 74 en 81 m2. Het complex beschikt over een lift, een scootmobielruimte en biedt ruime parkeergelegenheid. Houdt u in ieder geval de website van Dunavie in de gaten voor uitgebreidere informatie.

Een kijkje nemen?
Dat kan. Op woensdag 7 december van 15.00 uur tot 16.30 organiseert Dunavie samen met de KBM Groep een kijkmiddag om de appartementen van binnen te bekijken en eventueel vragen te stelllen. De medewerkers van Dunavie en de KBM Groep staan dan voor u klaar.
De plattegronden van de woningen zijn al eerder te bekijken. U kunt deze inzien tijdens de woningmarkt op 19 november van 11.00 uur tot 15.00 uur in Tripodia.U bent van harte welkom bij onze stand!

De Horn
Dit appartementencomlex is onderdeel van het nieuwbouwplan De Horn. In de Horn zijn maximaal 410 woningen gepland. Dit wordt een mix van koop- en huurwoningen.

< Terug naar overzicht