MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

‘de groene keuze van’ initiatief van woningcorporatie Dunavie genomineerd voor duurzaamheidsprijs 2015

15-12-2015

Met ‘De Groene Keuze Van’ biedt Dunavie haar huurders een soort menukaart aan, waarbij huurders zelf een keuze kunnen maken uit een aantal duurzaamheidsmaatregelen tegen een beperkte huurverhoging. Voor huurders zijn zonnepanelen of andere investeringen vaak niet of lastig te betalen. Met dit initiatief hebben zij wél toegang tot duurzame verbeteringen van hun woning en het daarbij behorende wooncomfort.

Dit is het eerste project in Nederland waarbij sociale huurders zelf kunnen kiezen uit maatregelen om hun woning duurzamer te maken en hiermee hun totale woonlasten te verlagen. Naast de collectieve duurzaamheidsaanpak van Dunavie zelf. Doordat huurders een kleine maandelijkse huurverhoging krijgen worden duurzame investeringen, zoals zonnepanelen, betaalbaar. In de pilot heeft 20% van de deelnemende huurders in één week gekozen voor 1 tot wel 5 duurzame producten voor hun woning. Dunavie rolt dit project gefaseerd uit.
Dat de jury de nominatie van D66 Katwijk heeft uitgekozen om kans te maken op de Duurzaamheidsprijs motiveert de jury als volgt: “De jury waardeert de keuzevrijheid voor de individuele huurder. Het is bijzonder dat er in de sociale huursector iets te kiezen is. Daardoor draagt het project bij aan bewustwording. Buren beïnvloeden elkaar op positieve wijze (‘De buurman heeft het ook’). Het initiatief is overdraagbaar. De corporatie heeft haar nek uitgestoken en dat moet beloond worden.”

Stemmen

Op de homepage van www.d66zuidholland.nl kunt u tot en met 3 januari 2016 via een poll uw stem uitbrengen. Op 9 januari 2016 wordt tijdens de Nieuwjaarsborrel van D66 Zuid-Holland het winnende initiatief bekend maken. De winnaar ontvangt de titel ‘Beste Duurzame Initiatief in Zuid-Holland 2015’ en een bijbehorende prijs.

< Terug naar overzicht