MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Aanvraag Woonlastenfonds nu makkelijker door tool

05-10-2015

Vanaf 1 oktober is via de website van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ een rekenmethode via een tool beschikbaar die de woonlasten berekend van huurders. Hiermee kunnen huurders zien of zij in aanmerking komen voor het Woonlastenfonds. Een fonds dat twee maanden geleden is gestart en waarvan huurders, die door een incidentele oorzaak in de financiële problemen zijn gekomen, gebruik kunnen maken.

Woonlastenfonds
Door baanverlies, scheiding of arbeidsongeschiktheid kunnen mensen onverwachts te maken hebben met een sterke inkomensdaling, terwijl hun lasten hetzelfde blijven. Om deze groep mensen te helpen wat meer balans te krijgen tussen hun inkomsten en uitgaven is vanaf 1 augustus de pilot ‘Woonlastenfonds’ in het leven geroepen door de gemeente Katwijk, woningcorporatie Dunavie en Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’.

Berekenen woonlasten door tool
De tool is door gemeente Katwijk, woningcorporatie Dunavie en Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD), speciaal ontwikkeld voor huurders om direct inzicht te krijgen in de woonlasten. Voordat huurders een aanvraag indienen bij de SHD om te bekijken of zij in aanmerking komen voor het Woonlastenfonds kunnen ze dit op de website van de SHD via de tool berekenen. Het gebruik van deze tool is laagdrempelig en anoniem. De gegevens worden niet opgeslagen en niet gebruikt door derden. Bezoekers van de site doorlopen in drie stappen de tool en zien direct aan het einde ervan of ze al dan niet gebruik kunnen maken van het fonds. Als blijkt van wel, kunnen ze contact opnemen met het SHD om een aanvraag in te dienen.

Aanvraag indienen
Door telefonisch contact op te nemen met SHD via 071-407 72 46 kunnen huurders een afspraak maken om een aanvraag in te dienen. De SHD is bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur en op woensdag van 19.00 – 21.00 uur. Na goedkeuring van de aanvraag wordt het maandbedrag berekend. Per aanvraag kunnen huurders een maximaal bedrag van € 2.111 ontvangen.


< Terug naar overzicht