MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Belangrijke wijziging huurtoeslag

09-09-2010

Tot op heden is het voor huurders van voormalig KBV mogelijk geweest om de huurtoeslag direct bij Dunavie te laten storten. Vervolgens verrekent Dunavie dit met uw huur. Vanaf 1 januari 2011 is het niet meer mogelijk om het ontvangen van de huurtoeslag via de rekening van Dunavie te laten verlopen.

Wat betekent dit voor u?

Binnenkort ontvangen huurders van wie de Belastingdienst de huurtoeslag rechtstreeks naar Dunavie overmaakt, een brief van ons. In deze brief staat de totale huurprijs van de woning. Betaalt u de huur via automatische incasso of met uw pinpas aan de balie? Dan wordt het bedrag automatisch aangepast naar het volledige huurbedrag. Betaalt u zelf via de bank, dan dient u er zelf voor te zorgen dat u voortaan de volledige huurprijs betaalt. Wanneer u het oude, lagere bedrag blijft betalen, dan loopt u dus een achterstand in huurbetaling op.
Bij de Belastingdienst wijzigt u vervolgens het rekeningnummer waarop de huurtoeslag wordt gestort in dat van u. Dat doet u door op een wijzigingsformulier uw eigen bank- of girorekeningnummer op te geven. Vervolgens ontvangt u de huurtoeslag op uw eigen rekening. U kunt het wijzigingsformulier aanvragen op www.belastingdienst.nl of via de BelastingTelefoon: 0800 0543.

Wanneer moet u deze wijziging doorgeven?

Ons advies is om zo snel mogelijk de wijziging van het rekeningnummer door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft namelijk de tijd nodig om de wijziging te verwerken. Wilt u de wijziging op dit moment doorgeven, dan kunt u gebruik maken van het wijzigingsformulier toeslagen 2010. Het wijzigingsformulier toeslagen 2011 is waarschijnlijk vanaf oktober beschikbaar.

< Terug naar overzicht